Wicker tuinmeubels onderhouden

Wicker tuinmeubels zijn gemaakt van kunststof, dus ze hebben weinig onderhoud nodig en kunnen goed tegen diverse weersomstandigheden. Ze kunnen in principe het hele jaar buiten blijven staan. Maar dan moet je ze wel schoonmaken en eventueel beschermen. Geen zorgen: dit heb je zo gedaan!wicker tuinmeubels

Wicker tuinmeubels schoonmaken

Volg het stappenplan om je tuinmeubels schoon en fris te houden. Doe dit bij voorkeur tweemaal per jaar: op het moment dat je ze voor het eerst gebruikt en wanneer je ze opbergt of inpakt voor de winter.

  1. Maak de wicker tuinmeubels schoon met een doek, lauw water en wat groene zeep. Gebruik nooit agressieve allesreinigers, chloor, hogedrukspuit of schuursponsjes!
  2. Wanneer de meubels vies zijn, gebruik je krachtreiniger (laat dit ca. twee minuten intrekken). Bij extreem vuil laat je de krachtreiniger langer intrekken (8 tot 10 minuten) en bewerk je de meubels met een zachte borstel.
  3. Spuit ze af met de tuinslang.
  4. Laat ze drogen in de wind.

Wicker tuinmeubels beschermen

Het beste is natuurlijk om wicker tuinmeubels gedurende de winter op te bergen. Maar niet iedereen heeft daar genoeg ruimte voor. Om ze te beschermen tegen kou (maar ook zon en andere weersomstandigheden), geef je ze een beschermende laag. Je hebt twee opties:

  • Vlechtwerkbeschermer: dit voorkomt het snel verkleuren, verouderen en verweren van de meubels. Ook vertraagt het de aanhechting van nieuw vuil. Het wicker blijft soepel en zal dus in de wintertijd veel minder snel breken.
  • Tuinmeubelhoes: bescherming in de wintermaanden en in het voorjaar kan je direct genieten in je tuin!

N.B. Haal in de herfst regelmatig bladeren van de meubels of hoes. Dit voorkomt schimmelwerking.

Heb je aanvullingen of extra tips voor het onderhouden van wicker tuinmeubels? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen