Leuke bomen voor in de tuin

Leuke bomen voor in de tuin

Bomen zijn echte blikvangers voor in de tuin. Ze geven schaduw, bieden privacy én kunnen heel kleurrijk zijn. In de lente hebben ze mooie bloemetjes en in de herfst verkleuren de blaadjes naar de mooiste herfstkleuren! Maar omdat er zóveel boomsoorten zijn, snappen wij heel goed dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan we je helpen! In dit artikel lees je namelijk welke bomen nou leuk zijn voor in de tuin. Een heel handig overzicht waardoor jij de juiste bomen kan kiezen. 

Fruitbomen

Fruitbomen zijn leuke én praktische bomen in de tuin. In het voorjaar pluk je het verse fruit zo van de bomen. Ook heel leuk om samen met je kinderen het fruit te plukken en er een lekkere appeltaart mee te bakken. Een fruitboom zoals de appelboom, perenboom, kersenboom en pruimenboom heeft naast de vruchten ook heerlijk geurende bloesem als de boom in bloei staat. Ze zien er prachtig uit, ruiken heerlijk én geven je ook nog het lekkerste fruit uit eigen grond!

Bloemenbomen

De allermooiste bomen zijn misschien wel de bloemenbomen. Wanneer deze bomen in bloei staan, worden de takken omhuld door de mooiste bloemen en vullen ze je tuin met een heerlijke geur. Een bekend voorbeeld van zo’n bloemenboom is de sierkers, met zijn grote roze bloesem aan de takken. Andere bekende bloemenbomen zijn de magnoliaboom en de hibiscus. 

Hoge bomen

Heb je een grote tuin of groot stuk land tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om hier juist de grote bomen op te planten. Grote bomen als de kastanjeboom, eikenboom, een berk of amberboom kunnen namelijk tot wel 30 meter hoog worden. In een kleine tuin middenin een woonwijk is dit niet het meest handige, maar op een groot stuk grond kan de boom volop groeien en bloeien. 

Kleine bomen

Heb je een kleine tuin, maar zou je wel graag een boom willen? Denk dan eens aan kleinere bomen zoals bolacacia, een krentenboom of een amandelboom. Deze blijven klein en hebben hierdoor vooral een sierfunctie. Iedere boom is mooi en uniek op zijn eigen manier. Ze vullen de tuin met lieflijke bloemen, een lekkere geur en een fraai uitzicht. De krentenboom heeft bijvoorbeeld witte bloemetjes en donkerbruine/rode takken. Dit contrast spat er van af en zorgen ervoor dat alle ogen naar de boom worden geleid. 

Tropische bomen

Een stukje zon in de tuin? Er zijn ook tropische bomen die winterhard zijn, zodat ze hier in Nederland kunnen staan. Voorbeelden van winterharde tropische bomen zijn de Japanse esdoorn, de vijgenboom en de Eucalyptus Gunii Azura. Al deze bomen doen je denken aan tropische landen en blijven in de winter ook mooi. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen