Wil jij een fijn terras maken in jouw tuin?

Wil jij een fijn terras maken in jouw tuin?

Het mooie weer is weer in Nederland aangekomen en dat betekent dat we weer fijn buiten kunnen zitten. Dit zijn de beste dagen van het jaar, maar je moet wel net een fijne plek hebben om van de zon te kunnen genieten. In Nederland heb je bijna altijd te maken met wind. Dat kan het gevoel geven dat het veel kouder is dan het eigenlijk is. Wat kun je doen om te zorgen dat je echt even kunt genieten in je tuin? In dit artikel een aantal tips waarmee je van je tuin een heerlijke zonnige plek kunt maken waar je je even terug kunt trekken. 

Zorg voor beschutting

De beste manier om te zorgen dat je niet volop in de wind ligt wanneer je in je tuin wilt gaan zonnen, is door tuinschermen aan te brengen. Je kunt meerdere soorten tuinschermen kopen en je moet daarom even kijken wat je wilt; wil je je hele tuin afschermen of wil je enkel graag een beschut terras maken? Vervolgens kun je kijken met welke materialen je graag zou willen werken. Heb je veel groen in je tuin, dan kun je bijvoorbeeld voor schermen met kokos gaan. Deze zijn gemaakt van ijzer met een vulling van kokos. Hierdoor breng je een heel mooie, winddichte schutting aan in je tuin. Wil je het liefst een onderhoudsvrije schutting plaatsen, dan is een composiet tuinscherm een optie. 

Wil je de hele tuin afschermen? 

Als je graag een goede erfafscheiding wilt maken, dan is het belangrijk om te weten wat een stevige schutting is. Kies je enkel voor hout, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met rotting. Je kunt daarom beter voor een hout beton schutting gaan. De basis van deze schutting bestaat namelijk uit beton en dat gaat veel langer mee. Precies waar hout doorgaans gaat rotten, daar wordt nu beton aangebracht. Een hout beton schutting kan ook een heel mooie basis zijn voor je beschutte terras. Je kunt namelijk een deel van de schutting haaks op de rest van de schutting zetten waardoor je een beschutte plek maakt waar je van de zon kunt genieten. 

Hoe hou je je tuin toch transparant? 

Dat je een beschut terras wilt hebben, hoeft niet te betekenen dat je je hele tuin af moet sluiten. Je kunt ook gaasmatten en trellis schermen in je tuin verwerken. Deze zorgen voor transparantie in je tuin, maar kunnen ook dienen voor planten om tegenop te klimmen. Zo combineer je het nuttige met het aangename en na verloop van tijd heb je dus veel groen in je tuin. Zorg wel dat je met de juiste bevestigingsmaterialen werkt zodat je niet snel last krijgt van rottende onderdelen. Je leverancier kan laten zien wat je nodig hebt.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen