Tips voor een loungeplek in de tuin

Tips voor een loungeplek in de tuin

In de zomer in je eigen tuin kunnen zonnen, sporten en lekker kunnen relaxen is natuurlijk erg fijn. Daarvoor is het prettig als je een goede plek hebt om dit te doen. Het liefst waar genoeg zon aanwezig is, maar ook genoeg schaduw. Op die manier kun je heerlijk een boekje lezen of naar muziek luisteren. Het maken of het kopen van een loungeset is hiervoor vaak het begin, maar in dit artikel lees je meer over mogelijkheden voor een loungeplek in de tuin.

Tuinluifels zorgen voor de juiste zonwering

Hoe heerlijk is het om in je eigen tuin een klein paradijsje te kunnen maken waar je heerlijk kunt relaxen. Het kopen of het zelf maken van een tuin luifel is dan de ideale oplossing. Er zijn verschillende soorten tuinluifels. De bekendste is het zonnescherm, dat vaak aan het huis wordt bevestigd en automatisch in en uitgehaald kan worden. Daarbij zijn er in de zonneschermen ook verschillende soorten die je kunt kiezen. Zo zijn er de luifels die met een knikarm uitgaan. Daarnaast heb je ook een luifel dat tussen een stellage die vaststaat en het huis uitschuift. Deze laatste noem je een Space Wall. Een vorm van zonwering dat lijkt op een Space Wall is de pergola. De Pergola is een fijne manier om een plek te voorzien van schaduw, maar ook om te loungen te creëren.

Een sfeervol schaduwdoek 

Naast de traditionele manier van schaduwwerking is een schaduwdoek een leuke en sfeervolle manier voor het maken van een loungeplek. Een tijdje geleden is er een tuin makeover laten zien van Shelby waarbij er een terras is gecreëerd met een schaduwdoek. 

Een schaduwdoek is een doek waarbij er veel schaduw wordt gecreëerd. Daarnaast zorgt een schaduwdoek ook voor warmte. Je kunt heerlijk zitten onder het doek. Dit doek kun je decoreren op elke manier naar jouw smaak. Zo kun je er leuke lichtjes aan hangen of andere leuke versiering zoals lampionnen of slingers. Probeer online meer inspiratie op te doen voor de leukste decoraties in huis.

Waar je vaak schaduwdoeken ziet zijn vakantiehuizen. Een goed voorbeeld hiervan is een typische Ibiza tuin. In deze tuinen zie je vaak in verschillende hoeken een doek hangen, voor een goede portie schaduw zonder het creëren van een warme overdekte plek waar de warmte te erg blijft hangen. Schaduwdoeken zijn iets dichter qua het doorlaten van licht en uv-straling, maar iets wat er op lijkt en ook nog eens een mediterrane uitstraling geeft zijn de schaduwnetten. De schaduwnetten worden steeds vaker gebruikt in de zonnige streken. 

Loungeplek zelf creëren

Het zelf in elkaar zetten van een loungeplek is een leuke bezigheid. Daarnaast geeft het een gevoel van tevredenheid. Je kunt zelf kiezen welke overkapping je kiest en van welk materiaal deze is gemaakt. Zo wordt er vaak gekozen voor de overkapping met steigerbuizen en de minimalistische overkapping. Een voordeel van de minimalistische overkapping is dat deze vrij makkelijk te gebruiken is. Bij het maken van een overkapping hoort natuurlijk goed materiaal, zo zijn de polycarbonaat bladen goed materiaal dat je zelf kunt kopen bij een bouwmarkt en waar makkelijk mee te werken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen