Kerstbal maken van lovertjes

Wat is er leuker dan glimmende kerstballen in precies de goede kleur? Onvindbaar in de winkel natuurlijk en als je eindelijk iets soortgelijks vindt, zijn ze veel te duur. Geen zorgen: je leest hier de instructies voor gemakkelijk èn goedkoop een mooie kerstbal maken met behulp van piepschuim, spelden en lovertjes!

Kerstbal maken

Lovertjes kerstbal maken: benodigdheden

Zet het volgende klaar:

  • Piepschuim/tempex ballen
  • Spelden zonder kop
  • Ronde lovertjes of pailletten ca. 6mm
  • Lint dat goed past bij de lovertjes
  • Schaar

Lovertjes kerstbal maken: instructies

Rijg een lovertje aan een speld en steek dit in het piepschuim. Herhaal dit totdat de hele bal bedekt is. Let erop dat je de lovertjes laat overlappen, zodat er geen wit piepschuim meer te zien is. Knip dan een stuk lint af en knoop de uiteinden aan elkaar met een strik. Speld dit vast op de bal. Gebruik een paar spelden om het extra stevig te maken. Klaar!

Kerstbal pailletjesExtra tips

Wil je wat afwisseling in kerstballen? Het resultaat van onderstaande extra tips is een uniek versierde kerstboom of andere kerstdecoratie!

Heb je aanvullingen of extra tips om kerstballen te maken van lovertjes? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen