Gezellig, kerst staat voor de deur! Dit betekent waarschijnlijk dat je je huis leuk wilt versieren. Maar dan wel het liefst zonder de chaos van alle verschillende spulletjes van zolder. Tijd voor een nieuw plan van aanpak voor jouw kerstversiering.

Het belangrijkst is de kleur van je kerstversiering, niet de versiering zelf. Als je kleuren leuk bij elkaar matchen, zit je goed! Ook maakt dit het versieren een stuk gemakkelijker.

Qua kleurenschema kan je alle kanten op, maar zorg dat je één hoofdkleur kiest die je aanvult met kleuren die erbij passen. Enkele inspiratiebronnen:

  • De kerstballen die je momenteel al op zolder hebt liggen.
  • Woontijdschriften.
  • Alle etalages met kerstsfeer.
  • Onze kerstideeën op Pinterest.
  • Zit je nog in de Sinterklaas-mood? Let eens goed op het inpakpapier.

Kerstversiering: natuurlijk & warm

Natuurtinten zoals bruin, rood en crème vind je terug in stro, hout, aardewerk, oud ijzer en plaids van katoen of wol. De natuur letterlijk in huis? Verzamel wat mooie takken in het bos en hang ze vol met kerstlampjes. Dan heb je meteen een goed excuus voor warme choco, met slagroom!

Natuurlijk en warme kerstversiering

Kerstversiering: winters & licht

Wit en zilver geven natuurlijk het ultieme wintergevoel. Witte en zilveren kerstballen, wit gespoten hout, mooie glazen die als kaarsenhouder gebruikt worden, zijdebloemen, witte vazen, etc. Doorzichtig glas en kristal in kerstdecoratie heeft als ruimtelijk effect in huis dat de kamer groter lijkt.

Witte kerstversiering

Kerstversiering: landelijk & gezellig

Wil je wat meer kleur tijdens kerst? Rode kerstversiering laat kerst helemaal tot leven komen. Zeker in combinatie met een sneeuwwitte ondergrond. Maak het speels met rood-witte zuurstokjes, stoffen hangertjes, gebreide kussentjes, kerstballintjes in plaats van haakjes etc.

Kerstdecoratie rood

Vergeet the finishing touch niet: zoveel mogelijk kerstlampjes. Dan kom je heerlijk thuis tijdens de donkere dagen.

Heb jij ook een leuk kleurenschema in gedachten? Deel het met ons door hieronder een reactie achter te laten!
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen