Stoffen kerstballen maken

Leuk, die kerstboom! Maar er komt een dag dat je bent uitgekeken op je kerstballen. Het aanschaffen van nieuwe kerstballen is geen goedkoop klusje. En meestal zijn ze nèt niet verkrijgbaar in de gewenste kleur… Er is een simpele oplossing: vernieuw je oude kerstballen met stof. Dit kost bijna niks en je maakt de stoffen kerstballen precies volgens jouw smaak!

Stoffen kerstballen: welke stoffen zijn geschikt?Stoffen kerstballen

Het maakt niet uit wat voor stof je gebruikt, zolang het maar soepel is. Het moet dus gemakkelijk om een kerstbal te draaien zijn.

De stoffen in de afbeelding hiernaast zijn jute en linnen. Maar katoen, wol, zijde en synthetische stoffen voldoen ook. Dus kies eerst een leuke kleur en patroon uit. Ga vervolgens bij een stoffenwinkel of op de markt op zoek naar de betreffende stof. Denk eventueel ook aan leuke linten.

Stoffen kerstballen maken

Knip of scheur kleine lapjes van de stof. Zorg dat de lapjes een dusdanige lengte hebben dat ze van boven naar beneden op de kerstbal passen. Plak ze met een klein beetje (!) hobbylijm vast. Zorg voor veel overlap, zodat de volledige kerstbal bedekt is met stofjes. Alleen het gaatje van de kerstbal moet vrij blijven.

Bepaal of je een lusje maakt van touw of lint. Steek het touwtje of lint door het gaatje van de stoffen kerstbal en draai het vervolgens meerdere malen eromheen. Steek het touw of lint vervolgens weer door het gaatje. Dit kan een lastig werkje zijn, maar met een (brei)naald heb je het zo gedaan. Knoop het einde van het touw/lint aan het andere uiteinde. Voor een extra leuk effect kan je wat kralen of bedelhangertjes aan het touwtje of lint rijgen voordat je het dichtknoopt. Klaar!

Kerstbal stoffen ideeën

Extra tips

Wil je wat afwisseling in kerstballen? Gooi het over een hele andere boeg door kerstballen te maken van piepschuim, spelden en lovertjes. En voor de hakers/breiers onder ons: lees de tips over kerstballen haken. Wellicht vind je het ook leuk om wat stoffen hartjes te maken. Op Pinterest hebben we nog meer sfeervolle kerstideeën gezet.

Heb je aanvullingen of nog meer tips om stoffen kerstballen te maken? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen