Paasdecoratie? Versier een paastak die past in je interieur

Alle paastakken zien er hetzelfde uit: een bruine tak met gele kuikentjes, witte eieren en wat groen mos of blaadjes. Best leuk, maar dat kan veel mooier. Kies voor één of twee (thema)kleuren die passen in je interieur. Hier vind je volop ideeën om een mooie paastak te maken en andere paasdecoratie.

Basis paasdecoratie: de paastak zelf

Er zijn genoeg paastakken te koop bij bijvoorbeeld Xenos, IKEA, de markt of het plaatselijke tuincentrum. Als je kiest voor een echte paastak, houd er dan rekening mee dat je deze water moet geven.

En denk eraan: hoe groter de tak (en dus ook het gewicht van de paasdecoratie die eraan hangt), des te stabieler de vaas moet zijn.

Indien je nog wat verf hebt in de themakleur, geeft het een leuk effect om de tak te schilderen. Bekijk hier alvast enkele versieringen voor takken.

In een vaas of ophangen?

Kijk welke vazen je in de kast hebt staan. De meeste vazen lopen wijd uit en zijn vrij licht, dus zal de paastak niet stabiel blijven staan. Dit los je op met bijvoorbeeld wat (sier)grind of grond uit je tuin. Is de onderkant van de vaas toch te klein om zeker te weten dat je creatie niet omvalt? Gebruik een windlicht of flinke bloempot. Als de vaas of pot niet mooi past qua uiterlijk, wikkel er dan een mooi stukje stof of breed lint in de themakleur omheen.

Je kunt er ook voor kiezen om de paastak liggend op te hangen voor het raam of onder de hanglamp. Handig als er constant kinderen of huisdieren door het huis rennen! Gebruik hiervoor doorzichtig draad, dan krijg je een zwevend effect.

Paasdecoratie

Paastak versieren met paasdecoratie

Hieronder vind je allerlei paasdecoratie ideeën die je kunt gebruiken. Maar bedenk ook wat je nog in je huis of tuin hebt dat bruikbaar is. Alles wat te maken heeft met de lente is geschikt, dus leef je uit! Om de paastak rustig te houden, kies alleen versieringen met de gekozen themakleur(en).

Bloesem of bloemen

Kunstbloesem of -bloemen vind je doorgaans in de winkel waar je de paastak haalt. Knip wat bloemen af en draai ze vast. Gebruik hiervoor geen touw of flexibel draad, maar dun ijzerdraad (het liefst in de kleur van de paastak). Op deze manier blijven de bloemen mooi rechtop staan.

Echte bloemen geven een leuke dimensie! Tulpen, gerbera’s, madeliefjes, narcissen, alles mag. Zet ze wel in piepkleine vaasjes of reageerbuisjes met wat water en hang deze vaasjes aan de tak met het ijzerdraad. Je moet de bloemen natuurlijk wel iedere week vervangen en let ook goed op het waterniveau, aangezien de vaasjes klein zijn.

Eieren

Tsja, eieren… Het hoeft natuurlijk niet, maar ze zijn wel hèt symbool van Pasen! Je kunt de uitgeblazen versies overal kopen, zelfs al met een lintje eraan of een oogje om ze op te hangen. Indien nodig, schilder ze in de goede kleur.

Een origineler idee: wikkel ze met behulp van een klein beetje lijm in met wol of garen (het begin is lastig, maar daarna is het klusje zo geklaard).

Het wordt wat lastig als je zelf eieren wilt koken, i.v.m. het gewicht en het ophangen. Maar aan de andere kant: kleur eens een doosje eieren met de kleurtabletten die overal bij de kassa’s liggen en leg ze in een mooie schaal. Leuk als extra paasdecoratie in je huis. En lekker kleurrijk voor het ontbijt!

Vilt

Met vilt kan je alle kanten op. Knip er simpele figuren van (haan, kip, konijn, ei, bloem, vlinder, etc), maak er een gaatje in en hang ze op met lint. Of geef een persoonlijk tintje aan de paastak. Knip twee dezelfde versies van een figuur en plak een foto op de ene versie. Knip uit de tweede versie het middenstuk en plak het over de eerste versie. Zo ontstaat een soort fotolijstje die je ophangt in de tak.

Lint

Lint is in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar. Kies voor een zachte stof die niet te druk is qua patroon, zoals zijde of katoen. Wikkel een breed lint gedeeltelijk om de paastak of maak juist speelse strikjes. Ook kan je dun lint gebruiken als middel om andere versieringen aan de tak te hangen.

Overige paasdecoratie

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals veren, vlinders en de overbekende kuikentjes. Bekijk ook eens onze paasideeën op Pinterest. Maak eens een originele Paasboom! Maak wat leuke broodfiguurtjes, koekjes of paascupcakes samen met de kinderen of ga paaseieren zoeken met ze.

Heb jij aanvullende ideeën voor leuke paasdecoratie? Deel ze met ons via onderstaand formulier!
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen