Paasboom maken

Wil je een originele paasdecoratie maken met paastakken? Ga aan de slag met wat papier en maak er een paasboom van. Het fleurt je kamer helemaal op en zelfs na Pasen staat het nog hartstikke leuk! Lees verder hoe je dit aanpakt.

Paasboom: wat heb je nodig?Paasboom

  • Verzamel een hoop gekleurd papier bij elkaar. Het maakt niet uit wat: tijdschriften, oude ansichtkaarten, knutselpapier, scrapbookpapier, reclamekrantjes of zelfs verpakkingen.
  • Ijzerdraad
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm
  • (Paas)takken
  • Vaas of pot (doe er eventueel wat zand in om de vaas stabiel te maken)

Paasboom maken

Teken eerst een voorbeeldblaadje van ca. 4 cm lang op karton en gebruik dit als mal. Draai het om en maak weer een mal van het voorbeeldblaadje in spiegelbeeld. Eventueel doe je dit nog eens met een groter blaadje, zodat de boom iets speelser wordt (je hebt dan dus vier mallen gemaakt).

Trek de mallen over op het gekleurde papier en knip alle blaadjes uit. Knip ook veel ijzerdraadjes van ongeveer 10 cm. Plak vervolgens met wat papierlijm de blaadjes op elkaar, steeds met het uiteinde van een stukje ijzerdraad ertussen.

Draai vervolgens alle blaadjes om de paastakken heen. Maak het niet te symmetrisch, maar zorg juist voor een random effect. Maak wel vèèl blaadjes: dat staat het leukst!

Andere ideeën voor Pasen

Ben je op zoek naar andere inspiratie voor paastakken of andere paasdecoratie? Lees dan dit artikel over paastakken versieren of kijk op onze Pinterest paasdecoratie. Of maak een mooie paasboom! Lees ook eens onze ideeën voor het verstoppen van paaseieren.

Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Of heb je aanvullende tips? Deel het met ons via onderstaand reactieformulier. Bedankt! Dit artikel is geïnspireerd op Wat Handig (nr 1 2013) en Style by Manouk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen