Thuis kerst vieren? Zo maak je je tafel feestelijk!

Kersttafel Pretty Pastels

Steeds meer mensen verkiezen een kerstdiner thuis boven een (vaak veel te druk) restaurant. Krijg jij deze kerst ook vrienden of familie over de vloer? Zorg dan dat je niet alleen wat overheerlijks voorschotelt, maar dat je eettafel er ook onweerstaanbaar uitziet. Een kerstdiner smaakt immers toch veel beter aan een stijlvolle, feestelijke tafel?

Wij helpen je graag een handje. Hieronder zie je zes kersttafelstijlen met styling van de tafelmode van Cottona. De bijbehorende sfeerfoto’s zie je wat groter in deze PDF. Welke stijl vind jij het mooist?Kersttafel 1001 nacht

1001 nacht

Harde, felle kleuren, gecombineerd met (mat) zwarte accessoires en veel kaarslicht. 1001 nacht is de naam van deze stijl. De vele kleuren, gecombineerd met chique accessoires, moeten de dinertafel een sprookjesachtige sfeer geven.

Deze tafel komt het best tot zijn recht in een groot interieur waarin niet al teveel kleur al aanwezig is. Welke kleuren je kiest voor jouw 1001 nacht eettafel? Dat is helemaal aan jou!

Kersttafel Pretty PastelsPretty pastels

Zachte pastelkleuren doen het altijd goed als je een stijlvolle tafel wilt tijdens het kerstdiner. Pastelkleuren zijn zacht, natuurlijk en warm, maar brengen toch net wat meer leven aan tafel dan beige, bruin, grijs en zwart.

Ben jij gevallen voor pastelkleuren in je tafelaankleding? Trek de gebruikte kleuren dan ook door in je accessoires.

Urban bronze

Kersttafel Urban BronzeBrons en koper zijn helemaal de interieurmodekleuren van vandaag de dag. Niet alleen in bloemvazen en hanglampen (meer over koperen accessoires), maar zeker ook aan de kersttafel!

Gebruik statige, bronzen kleuren, zowel in je tafellinnen als in je accessoires en kaarsen. Deze look maakt je onsterfelijk bij jouw gasten. Kunnen jouw kookkunsten hier wel tegenop?

Magic white

Wit is tijdloos, chic en clean: geef je vaker leuke etentjes, en houd je ervan om dan flink uit te pakken met de aankleding? Dan gaat een mooi, wit, damasten tafelkleed nog veel vaker van pas komen.

Wit is bovendien met eigenlijk alle bestaande kleuren te combineren, dus of je nu rode, groene, gele, zwarte of witte servetten gebruikt in combinatie met je damasten tafelkleed: het kan allemaal. Zo geef je de Magic White stijl met een rode tafelloper al snel een kerstachtig karakter.Kersttafel new tradition

New tradition

Houd je van de kerstsfeer zoals die in films is? Dan is deze stijl wel wat voor jouw kersttafel. Knalrood, gecombineerd met veel typische kerstaccessoires zoals kerstballen, dennenappels en guirlandes. Combineer met een lichtkleurige (crème of witte) tafelloper om de look helemaal af te maken. Vanzelfsprekend horen hier ook kerstservetten bij…

Snowy winterKersttafel snowy winter

Kleurig maar toch warm. Een ongangbare combinatie die heel gemakkelijk verkeerd kan uitvallen. Bij voorkeur gebruik je voor de snowy winter stijl vooral veel natuurlijke- of pasteltinten, en die combineer je met maximaal één felle, knallende kleur.

Voer de kleur alleen door in je tafeltextiel, en verder niet in accessoires op tafel. Dan wordt het al gauw te druk.

Oh ja, lees ook nog wat ideeën over het aankleden van een feestelijke tafel met jouw eigen accessoires!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen