Waarom een wijnkast enorm handig is!

Waarom een wijnkast enorm handig is!

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan is de wijn kast een must have! Wijn is namelijk een zeer gevoelig product. Wanneer deze niet op een goede manier bewaard wordt, is de kans groot dat de wijn niet meer lekker wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kurk van de wijn goed blijft. Heb je de wijn op een goede manier bewaard? Dan wil je hem ook nog eens op de goede temperatuur gaan schenken. Als je wit of rose drinkt, moet het natuurlijk goed koud zijn. Hiervoor is de wijnkoelkast natuurlijk perfect! In dit artikel willen we je graag vertellen waarom een wijnkast zo handig is!

Een goede luchtvochtigheid bewaken

Als je een fles wijn een langere tijd wilt bewaren, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid goed is. Zorg er daarom voor dat je hem met een goede luchtvochtigheid bewaard van minstens 65%. Je kunt deze wijn perfect bewaren in een wijnklimaatkast 2 zones. Deze zorgt ervoor dat de wijn het juiste klimaat heeft om goed bewaard te worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de kurk van de fles uitdroogt en er zo zuurstof bij de wijn kan komen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wijn van kleur verandert en dat de smaak niet meer hetzelfde is.

Een stabiele opbergplek

Als je wijn gaat bewaren, is het belangrijk dat de omstandigheden zo goed mogelijk zijn. Een wijnklimaatkast zorgt er direct voor dat dit mogelijk is. Naast dat de luchtvochtigheid gereguleerd wordt, gaat het nog een stapje verder. Ook komen er minder trillingen bij de flessen. Hierdoor blijft de wijn langer goed. Daarnaast krijgt UV-straling ook geen kans om de wijn te beïnvloeden. De glazen deur is namelijk voorzien van een beschermend UV-filter. Op deze manier kan er geen UV-straling bij de wijn komen, en zorg je ervoor dat de wijn in de best mogelijke staat blijft. Tot slot kun je ook de temperatuur van de wijn goed reguleren. Veel schommelingen in de temperatuur kunnen er namelijk voor zorgen dat de smaak van de wijn veranderd.

Een wijnkelder voor thuis

Al met al zorgt een wijnklimaatkast voor de perfecte omstandigheden voor je wijn. Het zorgt ervoor dat er geen UV-straling bij kan, de luchtvochtigheid blijft altijd goed en ook de temperatuur wordt gemakkelijk gereguleerd. De wijnklimaatkast zorgt voor een perfecte nabootsing van een echte wijnkelder. Het grootste voordeel van de wijnklimaatkast is echter dat je hem op vrijwel iedere plek in je woning kunt plaatsen. Zo bepaal je zelf waar je de wijn opslaat en hoeft hij helemaal niet in de weg te staan. Je kunt hem natuurlijk ook als echte eyecatcher in het interieur plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen