Landelijke slaapkamer in lichte tinten

Ben je uitgekeken op je slaapkamer? Misschien is een landelijke stijl in voornamelijk lichte tinten iets voor je. Met behulp van onderstaande ideeën heb je weer een knusse en verfrissende landelijke slaapkamer.

Basis van een lichte & landelijke slaapkamer

landelijke slaapkamerHet belangrijkste kenmerk is dat de slaapkamer een natuurlijke uitstraling heeft met veel wit en eventueel een neutrale kleur. Zorg ervoor dat één of twee van de volgende onderdelen opvalt qua stijl/kleur en dat de rest dus wit is (anders wordt de slaapkamer te druk):

 1. Eén muur
 2. Dekbedovertrek of sprei
 3. Meubels

1. Landelijke muur: behang, muursticker of een kleur

Behang met een brocante of natuurlijk patroon maakt de slaapkamer meteen af, denk aan lichte bloemen of juist houten planken. KleurMijnInterieur heeft een groot behangassortiment. Een opkomende trend is vliesbehang.

Gebruik je liever een grote muursticker? Bekijk eens de plantenpatronen op YourDecoShop. Het plakken van zo’n sticker is tegenwoordig heel eenvoudig, lees hier een korte instructie.

Houd je het liever wat rustiger? Dan is brocante muurverf heel mooi (eventueel nog met een kleine witte muursticker). Denk aan antiekgroen, lichtgrijs, zachtroze, crème of lichtblauw. Prachtige kleuren en inspiratie vind je in de collectie van Painting the Past.

Bij voorkeur bewerk je slechts één muur in deze stijl, anders wordt de slaapkamer te druk. De overige muren kan je dus gewoon wit schilderen.

2. Landelijk dekbedovertrek

Ben je snel uitgekeken op een bepaalde stijl? Dan is het natuurlijk gemakkelijk als je af en toe het overtrek of sprei vervangt door een nieuwe versie met een ander patroon. Zo kan je bij Decoware veel voorbeelden zien van landelijke en brocante dekbedovertrekken en spreien (eventueel aangevuld met bijpassende kussens). Kijk dan bijvoorbeeld onder de categorieën Ariadne at Home, Broderie, Lifestyle en Rivièra Maison.

Ga je liever voor wit, dan kan je bij HEMA een prima basis dekbedovertrek halen voor een klein prijsje.

3. Landelijke slaapkamermeubels

Witte, lichte meubels passen het best in een landelijke slaapkamer. Je kunt je huidige meubels een nieuwe verflaag geven. Voor een oude whitewash look pas je een speciale verftechniek toe.

Een alternatief is licht hout (bijvoorbeeld steigerhout). Wellicht ken je een handige timmerman die gemakkelijk van enkele planken twee mooie nachtkastjes kan maken. Ook zijn er genoeg bedrijven die mooie houten kasten en bedden op maat kunnen maken. Eventueel kan je kiezen voor een wit doorschijnende beits, zodat het hout prachtig past bij de witte muren.

Wellicht is je slaapkamervloer al lichtgekleurd en is het prima zo. Maar heb je laminaat en staat de kleur ervan je niet meer aan, dan lees je hier stap voor stap hoe je het laminaat kunt schilderen.

Accessoires voor de landelijke slaapkamer

Aanvullende ideeën voor the finishing touch van jouw landelijke slaapkamer:

 • er zijn tegenwoordig prachtige kroonluchters te koop voor weinig geld (of struin eens een rommelmarkt af);
 • twee identieke brocante lampenkapjes met witte of zilveren voet op de nachtkastjes zijn een leuke toevoeging;
 • ook kleed een grote vaas op de grond met veel grote witte of pastel nepbloemen de slaapkamer helemaal aan;
 • maak de slaapkamer persoonlijk met sepia foto’s in mooie brocante fotolijstjes;
 • gebruik je vaak extra kussens, zorg dan dat de slopen bij het geheel passen (wit is altijd goed);
 • hang wat geurzakjes op aan de deurklink, kastdeur, nachtkastje, etc;
 • zet grote witte of zilveren kandelaars met kaarsen op de vensterbank (let op de brandveiligheid als je ze aansteekt!).
 • Kijk eens naar onze extra slaapkamer ideeën op Pinterest!

Heb je aanvullingen of extra tips? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen