Foto op Plexiglas

Foto op Plexiglas - detail

Foto op PlexiglasVeel woon- en slaapkamers worden al jaren persoonlijker gemaakt met persoonlijke foto’s. Vaak wordt daarbij gekozen voor andere varianten dan de traditionele foto in lijst; een steeds populairdere variant is de foto op Plexiglas. Een foto op Plexiglas brengt de kleinste details van jouw persoonlijke foto tot leven, is stijlvol en helemaal van deze tijd!

De foto wordt eerst ontwikkeld op echt fotopapier en vervolgens verlijmd tussen een plaat Plexiglas en een dibond plaat. Het Plexiglas zorgt voor een strakke uitstraling van de foto en de dibond plaat zorgt voor de stevigheid en is bovendien bestand tegen materiaalvorming.

Foto op Plexiglas: let op deze kwaliteitsfactoren

De kwaliteit van een foto op Plexiglas is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De manier van ontwikkelen van de foto
   Als de foto geprint wordt op het plexiglas dan kan dat ten koste gaan van de scherpte en contrast van de foto. Als de foto echter wordt ontwikkeld op fotochemische wijze en vervolgens geplakt wordt achter het Plexiglas, dan kan de duurzaamheid langer gegarandeerd worden. Deze wijze van ontwikkeling wordt tegenwoordig door de meeste aanbieders aangeboden, maar let hier wel op!
  • De kwaliteit en dikte van het Plexiglas
   Een zuivere plaat Plexiglas is hierin uiteraard het beste. Daarnaast versterkt een vrij dikke plaat (3 mm is voldoende) het effect dat het Plexiglas heeft.
  • Speciale UV coating
   Veel foto’s op Plexiglas zijn bewerkt met een UV coating, waardoor de foto beschermd wordt tegen UV straling. De foto verkleurt dus niet zo snel en je hebt er veel langer plezier van.

Foto op Plexiglas - detail

Foto op Plexiglas varianten: glanzend of anti-reflex?

Je kunt vaak kiezen tussen een glanzende foto op Plexiglas en een anti-reflex foto op Plexiglas. De glanzende plaat is erg levendig: ieder detail lijkt tot leven te komen. De anti-reflex plaat heeft juist een meer ingetogen uitstraling en er is geen sprake van spiegeling. Maak dus de voor jou meest ideale keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen