Veilig en comfortabel slapen

Veilig en comfortabel slapen

Er is niets zo fijn als een goede nachtrust, voor kindje en daardoor ook voor jezelf. Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent zul je al snel op zoek gaan naar de allermooiste, leukste en vooral handige en duurzame producten voor jouw kindje. Kinderen groeien snel, na het wiegje en ledikant zijn ze al snel toe aan een echt  kinderbed. Het aanbod is enorm groot, en daardoor kan het soms best lastig zijn om een goede keus te maken. Je wilt natuurlijk graag dat je kindje zich prettig voelt in zijn of haar slaapkamer en eigen bed. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wanneer je kind er aan toe is om van het ledikant over te stappen naar  een kinderbed.

Duurzaam en fun

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten kinderbedden te koop. Je vindt ze letterlijk in allerlei soorten en maten. Gemaakt van verschillende soorten materialen, een houten bed is zeer populair omdat deze sterk zijn en lang meegaan. In sommige gevallen kun je het houten bed zelf nog voorzien van een kleur die jouw kindje mooi vindt. Zo kun je het bed helemaal laten matchen met de rest van de kamer. Er zijn ook bedden te koop die al in verschillende kleuren of kleur samenstellingen te verkrijgen zijn. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met kwasten, wel zo makkelijk! Toch liever zelf aan de slag gaan? Er zijn verfsoorten die speciaal gemaakt zijn voor kindermeubels, in deze verf zitten geen schadelijke stoffen. Hierdoor is deze verf 100% veilig te gebruiken voor in de kinderkamer. 

Kinderbedden zijn er niet alleen in verschillende materialen, maar ze zijn er ook in allerlei leuke uitvoeringen. Van prinsessenbedden tot huisjesbedden en van hoogslapers tot halfhoogslapers of een bed met een glijbaan eraan. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar.

Zo maak je van de kinderkamer één geheel

Zoals ik al zei zijn er allerlei verschillende soorten kinderbedden te koop. Om een mooi geheel te maken van de slaapkamer van jouw kindje kun je gebruikmaken van dezelfde soort materialen, gecombineerd met kleuren en prints. Om één stijl helemaal door te voeren in de kamer kun je kiezen voor passend beddengoed en accessoires. Houd er bij het inrichten van de kinderkamer vooral rekening mee dat het praktisch en vooral veilig moet zijn. Wanneer jouw kindje al op jongere leeftijd overgaat naar een kinderbed is het bijvoorbeeld  belangrijk om er rekening mee te houden dat een kind pas vanaf zijn of haar tweede verjaardag onder een dekbed mag slapen, ook het gebruik van een kussen wordt afgeraden in verband met verstikkingsgevaar. Kijk hierbij altijd goed naar je kindje, zo kun je inschatten wanneer het tijd is voor een dekbed(en hoofdkussen). Een andere tip is om niet te besparen op een matras, investeer hierin want een goede nachtrust en veilig slapen zijn erg belangrijk. Om het matras schoon te houden en te beschermen kun je kiezen voor een matrasbeschermer die waterbestendig is. Hierdoor blijft het matras ook met ongelukjes schoon. Ideaal, want je kunt deze matrasbeschermers ook makkelijk uitwassen in de wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen