Muursticker plakken

Ben je uitgekeken op die ene saaie muur? Een muursticker is de ideale oplossing. Denk aan een effen bloemsticker (voor een rustige uitstraling) of juist een sticker in alle kleuren van de regenboog. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden.

Hoe plak je een muursticker?

Bij de meeste stickers zit een goede instructie. Niet iedere sticker heeft dezelfde aanpak nodig. Maar om je alvast een idee te geven, lees je hieronder hoe je in het algemeen te werk gaat.

Positie

Bepaal waar je de sticker precies wilt plakken en meet dit gebied op met een waterpas en meetlat. Zet voor de zekerheid wat lichte potloodstreepjes (die je desgewenst weer kunt wegvegen).

Ondergrond

Zorg voor een schoon en vetvrij oppervlak. De muur moet minstens 3-4 weken geleden geschilderd zijn (anders trekt de sticker teveel vocht uit de muur en laat het snel los). Met schilderstape plak je het complete stickervel op de exacte positie die je hebt afgemeten. Hierdoor weet je zeker dat de sticker tijdens het bevestigen niet verschuift.

Plakken

Verwijder de achterkant van het stickervel, maar zorg ervoor dat de sticker de muur nog niet raakt. Trek het stickervel eerst strak en druk het van boven naar beneden langzaam stevig aan op de muur. Het beste gebruik je hiervoor een liniaal of de waterpas die je eerder hebt gebruikt.
Zodra de sticker op de muur zit, verwijder je heel voorzichtig de voorkant van het stickervel.

Bekijk hier een instructiefilmpje van Karwei:

Plakt het niet?

Als een gedeelte van de sticker niet meteen hecht op de muur, sla het vel dan weer terug en druk de sticker nogmaals goed aan op de muur. Zorg dat je de sticker zelf nooit direct aanraakt, om scheuren en verkeerd plakken te voorkomen.
Plakt de sticker helemaal niet goed? Gebruik de föhn om het totale stickervel op de muur te verwarmen (de lijm wordt warm en plakt daardoor extra goed). Druk het vel nogmaals goed aan. Laat het eerst een dag zitten en probeer het daarna opnieuw.

Muursticker webshopsYour Decoshop muursticker

Enkele Nederlandse webshops met een groot en betaalbaar aanbod:

Succes met plakken!

Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen