Zo creëer je het luxe gevoel van een spa bij je thuis

Zo creëer je het luxe gevoel van een spa bij je thuis

De badkamer wordt een steeds belangrijkere ruimte in het huis. In deze tijd heeft deze plek veel meer functie dan alleen een snelle verfrissing. Steeds meer mensen spenderen steeds meer tijd in de badkamer en hebben daarom behoefte aan een persoonlijke spa. Is het je droom om een luxe wellnesscenter in huis te hebben? Met een paar geweldige tips krijg je dit voor elkaar. 

Mooie tegels 

Het begint allemaal bij de basis en in de badkamer zijn dat de tegels. Hou je van een neutrale kleur of juist van een opvallende kleur, zoals suikerspinroze? Je vindt het allemaal in een sanitairwinkel met een uitgebreid assortiment. De tegels hebben natuurlijk nog een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat het vocht niet in de voegen van het huis loopt, maar tegenwoordig zijn ze ook een echte blikvanger in de badkamer. 

High end sanitair 

De laag die volgt na de tegels is het sanitair. Denk hierbij aan de wastafel, de douche, kraan en het toilet. In Zuid-Europese huishoudens is een bidet gebruikelijk en ook die zien we steeds vaker in de Nederlandse badkamers. Kies voor prachtig sanitair van merken als Geberit of Grohe. De materialen van deze merken zijn mooi, duurzaam en gaan jaren mee. 

Verwarming die makkelijk te bedienen is 

Als je ‘s ochtends je bed uitkomt stap je graag in een warme badkamer. Kies daarom voor verwarming die makkelijk te bedienen is. De modernste elektrische kachels bedien je zelfs via een app op je telefoon. Zet de verwarming aan als je nog onder de dekens ligt en binnen vijf minuten is de badkamer warm. Ben je klaar? Schakel hem dan gelijk op dezelfde manier uit. 

Je lievelingsgeuren 

Wat is er nog meer zo lekker aan een spa? Dat zijn de kalmerende geuren. Je kunt kiezen voor geurkaarsen, geurstokjes of een verstuiver. Dit helpt met het creëren van een spagevoel. Je komt dan gelijk tot rust als je een moment voor jezelf neemt in de badkamer. 

Je favoriete accessoires en producten 

De ultieme verwennerij zit hem ook in de producten die je gebruikt. De grote cosmetica merken houden hier rekening mee. De geuren die je in een sauna tegenkomt, zijn ook te koop voor thuis. Hou je van bloemig of kruidig? Alles is mogelijk. Maak de styling van de badkamer af met mooie planten en rolletjes van handdoeken. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat de badkamer een plek is om even tot rust te komen en jezelf te verzorgen. Hoe fijn is dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen