Aandachtspunten inrichten badkamer met schuin dak

Aandachtspunten inrichten badkamer met schuin dak

Veel woningen in Nederland hebben een badkamer met een schuin dak. Een schuin dak zorgt voor sfeer en kan een toevoeging zijn aan jouw badkamer, bijvoorbeeld omdat je jouw ligbad onder het raam kunt plaatsen zodat je tijdens het badderen naar buiten kijkt. Toch kan het ook ergernissen opleveren, want het schuine dak gaat ten koste van de ruimte die je hebt. 

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om de ruimte in de badkamer optimaal te benutten. Door op deze aandachtspunten te letten, zorg jij ervoor dat je jouw badkamer goed inricht.

Plaatsing van het bad

Wil jij graag een ligbad in de badkamer? Dan heb je hier wat ruimte voor nodig en moet je goed letten op de plaatsing van je bad. De ruimte onder een schuin dak valt goed te gebruiken voor een bad, maar let er dan wel op hoe hoog de schuine wand is en of je genoeg ruimte overhoudt boven het bad. Kies er bijvoorbeeld voor om het voeteneind tegen de muur te plaatsen, zodat je aan het hoofdeind genoeg ruimte hebt om in en uit te stappen zonder dat je je hoofd stoot. Goede vormen zijn het hoekbad of een ovaal bad. Een inbouw ligbad geeft nog meer ruimte omdat deze voor een deel in de vloer geplaatst wordt. 

Douche onder een schuin dak

Vaak is het mogelijk om een douchecabine op maat in te bouwen onder een schuine wand. Dit heeft een prachtige strakke en moderne uitstraling. Bij het plaatsen van de douche, dien je rekening te houden met de helling van het dak. Het beste plaats je de douchekop bij het hoogste gedeelte, want je wilt natuurlijk niet gebukt onder de douche staan. Gebruik het lagere gedeelte onder het dak om je badkamer spulletjes neer te zetten, zoals je douchegel en shampoo. Met glazen douchedeuren op maat zorg je ervoor dat de douche altijd makkelijk te betreden is. Bijkomend voordeel van glas is dat een kleine badkamer groter aanvoelt. 

Loze ruimte als kastruimte gebruiken

Blijf je nog altijd zitten met loze ruimte? Laat dit dan niet voor wat het is, maar gebruik deze ruime om wat spullen op te bergen. Plaats bijvoorbeeld planken voor je handdoeken, washandjes, voorraad douchegel en wcpapier en nog veel meer. Om te voorkomen dat het er rommelig uitziet stop je de spullen in leuke mandjes. 

Dakkapel plaatsen

Valt het echt niet mee om jouw badkamer slim en efficiënt in te richten? Wil je bijvoorbeeld heel graag een inloopdouche of een ligbad maar lukt dat niet vanwege de schuine wanden? Dan kan je overwegen om een dakkapel te plaatsen. Dit geeft extra ruimte en lichtinval en heeft ook nog eens een waard verhogend effect op je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen