Zo houd jij jouw nieuwe bank schoon en schadevrij!

Zo houd jij jouw nieuwe bank schoon en schadevrij!

Als je net een nieuwe bank hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze er zo lang mogelijk als nieuw uitziet. Een bank is immers geen kleine aankoop en je wil wel dat een fijne bank tientallen jaren mee gaat. Dit is ook goed mogelijk als je een bank van hoge kwaliteit koopt en deze goed onderhoudt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je bank mooi en vrij van schade blijft. Die manieren zetten we in dit artikel voor je op een rij!

Een bankhoes om je bank te beschermen

Een bankhoes werd vooral altijd gebruikt om een oude, wat versleten bank een tweede leven te geven. Maar vandaag de dag worden bankhoezen ook gebruikt om nieuwe banken te beschermen tegen schade of vlekken. Maar ook als je een wat oudere bank hebt die je nog wil gebruiken, is een bankhoes een goede manier om eventuele schade aan de bank te verbergen. Een hoes over de bank trekken is een stuk goedkoper dan de hele bank te laten stofferen, wat wel 1500 euro kan kosten. Bankhoezen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten, dus voor iedere bank is het mogelijk om een bankhoes te kopen. Het is een ideale manier om je bank te beschermen als je huisdieren hebt en de bankhoes kan makkelijk uit worden gewassen. 

Of toch een bankbeschermer?

Wil jij jouw bank mooi houden, maar vind je een hele bankhoes zonde van de nieuwe bank? Dan kun je ook kiezen voor een bankbeschermer. Een bankbeschermer is vaak een plastic hoes die je over je bank heen kunt leggen als het nodig is. Bijvoorbeeld als je hond in de regen heeft gelopen of wanneer je kinderen een ijsje willen eten op de bank. Het voordeel is dat de plastic hoezen ook heel eenvoudig schoon te maken zijn. Ook als je een geïmpregneerde stoffen bank hebt, kan het zijn dat de stof uiteindelijk niet meer waterdicht is. Gelukkig blijft een bankbeschermer wel altijd waterdicht, niet alleen de plastic variant, maar ook de stoffen variant. Het mooie aan een stoffen variant, is dat hij niet heel erg opvalt als je al een stoffen bank hebt. Iedere bankbeschermer bestaat uit verschillende lagen, wat voor de waterdichtheid zorgt. 

Je bank schoonmaken met een stoomreiniger

Komen er toch wat vlekken op je nieuwe stoffen bank? Die zijn niet altijd even makkelijk schoon te krijgen, maar gelukkig lukt het altijd wel met een stoomreiniger. Je hoeft de bank niet nat te maken om hem te reinigen, een stoomreiniger maakt het stof schoon met behulp van de hitte van stoom. Hierdoor gaan ook bacteriën die op de bank aanwezig zijn dood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen