Verschillende manieren om een inloopkast te maken

Verschillende manieren om een inloopkast te maken

Het maken van een inloopkast is vaak goed te doen, maar kan soms voor wat extra werk zorgen. In dit artikel leer je hoe je zelf je eigen inloopkast kunt opzetten. Inloopkasten zijn een relatief nieuw fenomeen voor in huis, maar het is inmiddels uitgegroeid tot de ultieme woonwens. Een inloopkast hoeft helemaal niet duur te zijn, al helemaal niet als je zelf je eigen inloopkast bouwt. Het is een behoorlijk spannend project om zomaar aan te beginnen. De volgende alinea’s vertellen wat je moet weten, met name als je zelf een inloopkast wil bouwen.

Inloopkast maken met multiplex

Als je een inloopkast wil maken kun je natuurlijk gebruik maken van prefab modulaire kastsystemen, maar deze passen helaas niet in elke kamer. Als dit niet in jouw kamer past betekent dit niet gelijk dat het onmogelijk is om een inloopkast in je kamer te bouwen. Als alternatief kun je ervoor kiezen om je eigen inloopkast op maat te maken van multiplex, met units die van de vloer tot het plafond lopen. Om ervoor te zorgen dat je inloopkast er helder en strak uitziet is het aan te raden, om het ontwerp eenvoudig te houden en voor rustige en neutrale kleuren te kiezen.

Inloopkast maken met steigerbuizen

Stijgbeugels zijn niet alleen te gebruiken voor het maken van meubels, maar je kunt ze ook gebruiken voor je inloopkast. Met steigerbuizen kun je een hele stoere inloopkast maken. Als je de steigerbuizen combineert met mooie warme houten planken kun je een inloopkast bouwen die goed past in vrijwel elke kamer. Als je graag een stoere inloopkast wil maken is dit zeker iets voor jou. 

Inloopkast maken met IKEA PAX kasten

Als je geen geduld hebt of simpelweg niet zo handig bent, maak dan gebruik van bestaande kastsystemen. Hiervoor zijn met name kasten van IKEA erg populair. Op Pinterest zijn duizenden voorbeelden  te vinden over hoe je een IKEA kast het beste kunt omtoveren tot een inloopkast. Het grote voordeel van PEX kasten is dat ze relatief goedkoop zijn en flexibel als het gaat om de aanpasbaarheid. Daarnaast kun je de kasten eenvoudig schilderen in een kleur die je zelf mooi vindt.

Inloopkast maken met schuifdeur

Als je voor een inloopkast kiest met de IKEA pax kasten kun je nog steeds alle kanten op. Je kunt de kast namelijk precies zo aanpassen als je zelf wil. Het is zelfs mogelijk om een inloopkast met een schuifdeur te maken. Op het platform Pinterest is veel inspiratie te vinden. Pas deze inspiratie toe voor jouw eigen kast.

Kleine inloopkast maken

Een grote inloopkast is natuurlijk erg fijn, met name als je veel kleding hebt. Helaas heeft niet iedereen de ruimte voor een grote inloopkast, en een kleine inloopkast kan ook erg fijn zijn. Zolang je de inloopkast slim inricht is een kleine inloopkast ook erg praktisch.

Inloopkast met open wandrek systeem maken

Als je tijd wil besparen kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een open wandrek systeem. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei winkels en zijn er in alle soorten en maken. Je kan hiervoor terecht bij winkels als IKEA, Praxis, Karwei en Gamma. Met een inloopkast met een open wandreksysteem creëer je heel veel opbergruimte voor al je kleding, schoenen en accessoires. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen