Uit huis gaan doe je zo!

Uit huis gaan doe je zo!

Jouw allerliefste kind is van plan om binnenkort uit huis te gaan. Hij of zij wil zelfstandiger worden en tevens wil hij of zij optimaal genieten van het studentenleven dat om de hoek staat. Jij als ouder weet je echter geen raad met deze wens, want waar te beginnen? Lees gauw verder!

Een kamer zoeken

Het is allereerst zaak om een geschikte kamer te vinden. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral omdat er op het moment meer studenten zijn dan dat er kamers beschikbaar zijn. Toch is het niet onmogelijk en soms heb je gewoon een beetje geluk nodig. De toekomstige kamer van jouw kind kan gevonden worden op verschillende manieren. Allereerst kun je jouw kind inschrijven bij bepaalde kamersites zoals Stadswonen. Een andere manier die jij en jouw kind kunnen uitproberen, is een oproep op Facebook plaatsen waarbij jouw kind wordt voorgesteld. Zet er dan vooral een foto bij, wat jouw kind gaat studeren, de hobby’s en het budget. Wie weet ziet iemand de post voorbij komen die nog een huisgenoot zoekt of wellicht kent iemand wel een vriend of vriendin die een huisgenootje zoekt. Ook zijn er een hoop pagina’s waarop studenten die een of meerdere huisgenoten zoeken een oproep plaatsen.

Kamer gevonden, wat nu?

Yes, het is gelukt om een kamer te vinden! Het is dan een kwestie van de kamer inrichten. Het is heel afhankelijk van de kamer af wat er nodig is. Sommige studentenkamers zijn namelijk al gemeubileerd, waardoor je geen bed, kast, bureau, stoel etc. hoeft aan te schaffen. In dat geval hoeft een kamer alleen maar ingericht te worden. Denk aan een paar mooie House Doctor vazen, kleurrijke kussens, wat foto’s en wat planten om een kamer knus te maken. Daarnaast zijn er ook een hoop kamers die alleen geverfd zijn en een vloer hebben. Als het laatste het geval is, is het belangrijk om een checklist te maken. Zo heb je in ieder geval een kledingkast nodig, een bed, een bureauset en eventueel een eethoekje met bijvoorbeeld een paar grote stoelen als daar de ruimte voor is. Daarnaast is het ook fijn om jouw kind wat spullen mee te geven die echt voor hem of haar zijn, zoals eigen servies en bekers. 

Kijk dus rond op het internet voor een kamer die past bij de wensen van jouw kind. Zoek je nog een aantal leuke accessoires die je jouw kind cadeau kunt doen zoals een set van prachtige Woodwick kaarsen? Neem dan een kijkje op de site van Hetadreswebshop! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen