Verzeker je huis, verzeker je toekomst

Verzeker je huis, verzeker je toekomst

Het is zover, je eigen huis! De hypotheek is geregeld, de deal is rond en je hebt de sleutels in je hand. Het kopen van een huis is het begin van een nieuw hoofdstuk en zeker het vieren waard. Voordat je begint met inrichten van je huis is het echter wel belangrijk stil te staan bij een belangrijk praktisch punt namelijk, een verzekering afsluiten! Je huis verzekeren is een verplichting die je als huiseigenaar hebt. Daarnaast zijn er nog een paar extra verzekeringen waar je rekening mee moet houden omdat ze bijvoorbeeld je spullen beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals inbraak en stormschade. We leggen alles uit en hoe jij de beste keuze van aanbieders kan maken, zodat jij binnenkort zorgeloos kan genieten van jouw nieuwe huis!

Opstalverzekering

Er is één verzekering die u verplicht moet afsluiten bij het kopen van een huis, de opstalverzekering. De meeste hypotheekverstrekkers weigeren dan ook een hypotheek te verstrekken als je deze verzekering niet hebt afgesloten. Met een opstalverzekering, wat ook wel woonhuisverzekering wordt genoemd, dek je alle schade aan je huis. Denk hierbij aan schade door brand, storm of waterschade door overstroming. Let wel op dat dit alleen je huis verzekert en niet de spullen in je huis. Hiervoor heb je een inboedelverzekering nodig.

Handige extra verzekeringen 

Naast het afsluiten van een opstalverzekering is het ook handig om na te denken over een paar andere verzekeringen om jezelf te beschermen, zoals een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn geen verplichte verzekeringen, maar zijn wel handig om te hebben om zorgeloos te genieten van je nieuwe huis. Wat deze verzekeringen precies zijn en wat ze wel dekken en niet dekken leggen we hieronder uit.  

De inboedelverzekering

Naast het verzekeren van je huis is het ook een goed idee om je spullen zelf te verzekeren. Hiervoor is de inboedelverzekering. Dan weet je zeker dat de spullen die kapot gaan tijdens bijvoorbeeld een storm of brand ook niet helemaal verloren zijn. Het is niet verplicht, maar wel handig. Met een goede inboedelverzekering worden dezelfde dingen verzekerd als bij een opstalverzekering. Dus schade door inbraak, brand, storm en overstroming worden allemaal gedekt. Hieronder vallen ook de spullen die in je garage of schuur staan. 

De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij, een ander persoon van je huishouden of je huisdier per ongeluk maakt bij een ander. Rent je hond iemand omver of mors je per ongeluk wat rode wijn op die peperdure witte bank van je buurman en eist hij vergoeding? Een aansprakelijkheidsverzekering is dan best handig om te hebben in dit soort gevallen.

Voorwaarden van je verzekering

Voordat je voor een verzekering kiest is het handig en een aanrader om de voorwaarden goed door te lezen. Zo weet je altijd wat er wel wordt gedekt door jouw verzekering en wat niet en kom je niet voor nare verrassingen te staan als er iets gebeurt.

Vergelijking van verzekeraarsEr zijn natuurlijk heel veel aanbieders waarbij je jouw verzekering kan afsluiten. Het kopen van een huis en inrichten daarvan kost al veel geld, waardoor het wel zo fijn is als je je huis voor de beste prijs kan verzekeren. Daarom kan je het beste het aanbod van een woonverzekering vergelijken met de rest van de aanbieders om de beste prijs en voorwaarden voor jouw verzekering te vinden. Sommige verzekeraars bieden combinaties aan van all-in verzekeringen, waardoor je goedkoper uitkomt dan als je bijvoorbeeld alles los verzekert. Heb je een goede aanbieder gevonden en voel je je comfortabel bij de prijs en verzekeringen? Dan kun je bij ons direct jouw verzekering afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen