De industriële look voor in jouw slaapkamer

De industriële look voor in jouw slaapkamer

Als je op zoek bent naar een stoere en moderne uitstraling voor jouw slaapkamer, dan is de industriële look wellicht iets voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste en stoere materialen zoals staal, beton en hout. Het geeft de slaapkamer een authentieke uitstraling en zorgt voor een industrieel karakter. In deze blog ga ik je alles vertellen over hoe je deze stijl kunt toepassen in jouw slaapkamer.

De basis van een industriële slaapkamer 

De basis van een industriële look slaapkamer begint bij de muren. Kies voor een neutrale kleur, zoals grijs, wit of beige. Deze kleuren zorgen voor een rustige uitstraling en laten de meubels en accessoires beter tot hun recht komen. Daarnaast kun je ook kiezen voor bakstenen muren of betonlook behang. Dit geeft een stoere en robuuste uitstraling aan de slaapkamer. Verder is het belangrijk om de vloer in dezelfde stijl te houden. Een houten vloer geeft een warme uitstraling en past goed bij een industriële look slaapkamer. Maar ook beton of laminaat kunnen een goede keuze zijn, zolang het maar past bij de rest van de inrichting. Met een goede basis van de muren en vloer leg je de fundering voor de rest van de inrichting van jouw industriële look slaapkamer.

Kies de juiste meubels

Als het gaat om het kiezen van de juiste meubels voor een industriële look slaapkamer, is het belangrijk om te denken aan stoere en robuuste meubels. Denk bijvoorbeeld aan een metalen bedframe of een houten bed met stalen poten. Een kledingrek van staal in plaats van een traditionele kast kan ook een goede keuze zijn. Dit geeft niet alleen een industriële uitstraling, maar is ook nog eens praktisch in gebruik. Een industriële look slaapkamer kan ook profiteren van meubels die een vintage uitstraling hebben, zoals een oude koffer als nachtkastje of een oud bureau als make-up tafel. Door te kiezen voor meubels van JOIN die passen bij de industriële stijl, zul je merken dat de slaapkamer een geheel eigen karakter krijgt en een authentieke sfeer uitstraalt.

Verlichting voor de juiste sfeer

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in een industriële look slaapkamer. Stoere lampen passen perfect bij deze stijl, zoals een hanglamp met stalen kappen. Ook oude fabriekslampen passen goed bij deze stijl. Het is ook een goed idee om te kiezen voor lampen met een dimmer, zodat je de sfeer kunt aanpassen aan jouw behoeften. Verlichting kan ook worden gebruikt om bepaalde delen van de slaapkamer te benadrukken, zoals een kunstwerk aan de muur of een vintage meubelstuk. Het is belangrijk om te onthouden dat verlichting niet alleen praktisch moet zijn, maar ook moet bijdragen aan de sfeer van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen