Poster maken en meer tips voor sfeer in jouw woonkamer

De sfeer in een woonkamer wordt meestal bepaald door opvallende elementen zoals de vloer en (grote) meubels. Het zijn echter de accessoires die voor een persoonlijke sfeer zorgen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een poster maken? Hier lees je wat nuttige tips die ervoor zorgen dat je woonkamer ook echt als thuis voelt.

Poster maken als wanddecoratie

De meest in het oog springende accessoire is vaak wanddecoratie. Goed nieuws: het hoeft echt geen origineel schilderij te zijn! Er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven die veel goedkoper zijn en dezelfde uitstraling hebben.poster maken

Canvas is zo’n alternatief, maar ook kun je goedkoop een unieke en persoonlijke poster maken van één van jouw foto’s. Het is namelijk zó zonde om alle foto’s alleen op de computer op te slaan! Herkenbaar? Zet je liever geen personen op de poster, kies dan voor een landschap of ander uitzicht dat je hebt gefotografeerd. Eventueel kan je de foto ook nog bewerken met een speciale filter.

Wil je een poster maken, maar heb je geen geschikte foto’s? Kies dan voor een afbeelding. Webshops zoals de Poster Specialist hebben genoeg keus. Ook kan je er eventueel nog tekst aan toevoegen.

Je kunt kiezen uit verschillende vaste formaten of je eigen (levensgrote) afmeting. Let op: vaak is dan wel een afbeelding van hoge resolutie nodig om een scherpe afdruk te krijgen. Hang de poster strak tegen de muur, of doe het eerst in een mooie grote fotolijst.

Rieten lamp effectVerlichting

Om een relaxte sfeer te krijgen kun je het best kiezen voor zacht, gedempt licht. Het licht kan van meerdere sta- of hanglampen komen (tip: kies voor spaar- of ledlampen die energiezuinig zijn) die zorgen voor een mooi gespreid licht, maar ook van een kaarsenplateau, windlicht of kandelaar. Zit je vaak te lezen in de woonkamer, zorg dan dat je daar uiteraard wel een sterke lamp hebt.

Comfort met kussens en plaids

Waar eerder de nadruk nogal eens lag op modern design met strakke lijnen, moet een interieur nu toch voornamelijk comfort en gezelligheid uitstralen. Dit gevoel versterk je door het neerleggen van kussentjes en plaids in stoelen, op de bank en op de vloer. Dit geeft enerzijds echt een warm en huiselijk beeld, en is anderzijds ook functioneel doordat je er lekker tegenaan kunt hangen of onder kunt kruipen.

Bloemen en plantenLandelijke plantenbak

Bloemen en planten geven een natuurlijk gevoel in huis. Degenen met groene vingers kunnen kiezen voor echte planten, maar er zijn ook namaakproducten die tegenwoordig haast niet meer van echt te onderscheiden zijn. Kies opvallende, contrasterende kleuren van de bloemen en potten, of juist kleuren die terugkomen in de rest van het interieur in de woonkamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen