De beste barbecue voor in de winter

De beste barbecue voor in de winter

Ben jij opzoek naar een barbecue die je het hele jaar door kan en wil gebruiken? Dan is de BonFeu BonBiza echt iets voor jou. Met deze barbecue haal je namelijk niet alleen een buitenkeuken in huis, maar heb je ook een vuurkorf die jou en je familie of vrienden warm houden – zelfs in de winter. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan gauw verder.

Wat is de BonFeu BonBiza precies? 

De BonFeu BonBiza is zowel een barbecue waar je heerlijke dingetjes op kan bakken, als een vuurkorf waar je heerlijk rondom kan zitten. De barbecue bestaat uit een sokkel met een vuurschaal. Daarin kan je hout laten branden. Hier bovenop zit een bakplaat. Wanneer je de vuurschaal vult met brandend hout warmt deze op. Vanwege het materiaal komt hier heel veel stralingswarmte vanaf. Als je dus in de winter graag alsnog wil genieten van het mooie weer, of in de avond rondom een vuurtje wil zitten, dan is de BonFeu BonBiza het perfecte apparaat voor jou. 

Je kan ook wachten totdat de vuurschaal warm genoeg is geworden. Dan kan je namelijk met de bakplaat bovenop, heerlijk plancha bakken. Het grote voordeel is dan dat de barbecue alsnog veel warmte uitstraalt, dus dat jij in de kou alsnog lekker warm bent en dat zomergevoel kan krijgen door te barbecueën. 

De vuurschaal is zo’n 80 centimeter groot en de bakplaat is ongeveer 6 millimeter dik. Wat heel fijn is aan de manier waarop de BonFeu BonBiza is opgebouwd, is dat je kan kiezen hoe heet de je de temperatuur wil hebben en hoe je dus iets wil bakken. Heb jij een heter dan hete plaat nodig? Dan kan je jouw eten in het midden van de plaat leggen. Wil je daarentegen liever dat iets langzaam bakt? Dan leg je het langs de randen van de plaat. Ideaal dus om echt van alles op te bakken. 

De beste barbecue voor in de winter

Hoe je de BonFeu BonBiza het beste kan onderhouden

De barbecue/vuurkorf is gelukkig heel makkelijk te onderhouden. Je hoeft bijna niks te doen namelijk. De bakplaat wordt ingevet afgeleverd. Wanneer je deze binnenkrijgt is het de bedoeling dat je deze invetting eraf haalt. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een natte doek te gebruiken. Vervolgens moet je de plaat weer opnieuw inoliën. Daarna kan je vrijwel gelijk beginnen met bakken. 

Het voordeel van de manier waarop de BonFeu BonBiza is opgebouwd, is dat je na het koken ook bijna niets meer hoeft te doen. Het grootste deel van de etensresten en de olie die op de plaat ligt, eindigt namelijk vrijwel meteen in de vuurschaal en verbrandt. Dat deel is dus al opgelost dan. Je moet na het bakken alleen even een doek over de plaat halen. 

Zorg dat je de bakplaat altijd hebt ingevet. Op die manier voorkom je dat de plaat gaat roesten, en kan jij nog heel lang, in welk seizoen je de BonFeu BonBiza ook gebruikt, genieten van deze fantastische barbecue. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen