Een groen paradijs: tips voor het onderhouden van gras

Een groen paradijs: tips voor het onderhouden van gras

Het is meer dan logisch dat je graag veel tijd doorbrengt in je eigen tuin. Het is de ideale plek om heerlijk te relaxen, maar je kunt er ook erg makkelijk vrienden en familie ontvangen. Redenen genoeg dus om met de grootste zorg om te gaan met het gazon van de tuin. Wil je graag weten hoe je dit het beste kunt onderhouden, het hele jaar door en naast het gras maaien met grasmaaiers? In dit blog helpen we je alvast op weg met een paar praktische tips. 

Doe onderzoek naar de voedingsstoffen die de grond van jouw tuin nodig heeft 

Heb je al eens een keer goed gekeken naar de kwaliteit van de grond bij jou in de tuin? Misschien kom je er dan achter dat de grond wel een boost kan gebruiken. Denk daarbij aan het toevoegen van kalk of andere voedingsstoffen aan je voor- of achtertuin. Je zorgt daardoor meteen voor een erg goede basis, waardoor je bloemen en planten een optimale start hebben om lekker te kunnen groeien. Lang hoef je niet te zoeken naar dit soort voedingsstoffen. Je kunt ze vandaag de dag namelijk gewoon halen in een tuincentrum. Wel zo fijn om te weten. 

Zorg er altijd voor dat je korte metten maakt met het onkruid dat tussen het gras groeit 

Het laatste waar je op zit te wachten, is onkruid dat ineens uit de grond springt. En tijdens de lente en zomer weet je als geen ander dat onkruid enorm snel kan groeien. Het is dan de hoogste tijd om daar erg snel verandering in aan te brengen. Check iedere week even of je ergens het onkruid spot en steek het vervolgens uit het gras met een schop. Dit is de meest natuurlijke manier van tuinieren, zodat je geen schadelijke en chemische producten hoeft te gebruiken.

Geef het gras voldoende water, vooral tijdens de warmste maanden van het jaar

En lijken die warme zomerdagen meer en meer aan te houden? Dan is het belangrijk dat je daar ook rekening mee blijft houden voor het onderhoud van de tuin. Installeer bijvoorbeeld een regenton in de tuin en gebruik het door jou opgevangen water voor het bewateren van de tuin. Op deze manier hoef je het kostbare kraanwater niet te gebruiken en je kunt ook nog eens op een erg duurzame manier blijven tuinieren. Geef je op korte termijn het gazon in je voor- en achtertuin ook een boost met deze handige tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen