Rieten muurmanden voor binnen

We zijn gewend dat rieten bloemmanden tegen de schutting in de tuin hangen. Maar dit soort buitenideeën zijn ook heel geschikt (en origineel) voor binnen! Extra voordeel: je kunt de inhoud van de manden gemakkelijk afwisselen, zodat je elke keer weer een nieuwe look geeft aan de kamer.

Koop wat rieten manden, het liefst in dezelfde kleur en grootte voor een rustig effect. Iedere ruimte is geschikt: woonkamer, keuken, slaapkamer, hal, etc. Plaats de onderkant van de manden met behulp van twee schroeven in de bovenhoeken tegen de muur. Op deze manier heb je een soort venster gemaakt waarin je het e.e.a. kan neerzetten. Enkele ideeën lees je hieronder. Combineer ze gerust!

Muurmanden met bloemen

Afhankelijk van het gewenste onderhoud, lichtplaats en andere factoren is het wellicht beter om nepbloemen of -planten te gebruiken. Dit is onderhoudsvriendelijk en ook weet je zeker dat het geheel er mooi uit blijft zien.
Zet de bloemen eerst in een mooi vaasje of bloempotje, het liefst in dezelfde stijl. Plaats deze vaasjes vervolgens in de mand. Voor een landelijk effect: gebruik rustige kleuren voor de vaasjes en bloemen zoals wit en zachtroze. Je kunt natuurlijk ook losse nepbloemen neerleggen in de manden.

Muurmanden met foto’s

De manden zijn ook perfect voor fotolijsten. Gebruik verschillende fotolijstjes, maar behoud wel weer dezelfde stijl. Wanneer je de foto’s zwart-wit of sepia maakt, creëer je een chique sfeer wat goed matcht met de rieten manden.

Muurmanden met kaarsen

Allereerst: kijk uit voor brandgevaar! Gebruik geen grote stompkaarsen die kunnen druppen of de mand zelf kunnen aansteken. Belangrijk is het daarom om de mand eerst goed te behandelen met een brandwerende laag.
Wellicht is de afstand tussen de bovenkant van de mand en een wachinelichtje wel voldoende. Gebruik verschillende houders voor de waxinelichtjes, dat geeft een leuk effect.

Heb je aanvullingen of extra tips? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier!
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen