Koperen accessoires: dé trend in jouw huis!

Koperen accessoires in jouw huis geven een ontzettend warme en stoere sfeer. Denk dan niet aan de saaie oma-spullen en ouderwetse vaasjes, maar aan de nieuwe glanzende versies. Zelfs de handige DIY-er kan ermee aan de slag, en nog goedkoop ook! Lees hier enkele handige tips en bekijk een hoop fotovoorbeelden op Pinterest om jouw huis een gaaf koperaccent te geven.

Waar in huis gebruik je koperen accessoires?

Het mooie is: koperen accessoires passen bij vrijwel elke woonstijl. Modern, landelijk, romantisch of klassiek, je kunt er alle kanten mee op. Een snelle én trendy aanpassing om een nieuwe look te geven dus!

Ook kan je deze accessoires in iedere ruimte gebruiken: een koperen kandelaar in de woonkamer, een koperen lamp in de hal, een koperen dienblad in de keuken of een setje koperen fotolijstjes in de slaapkamer.

Koperen accessoires

Tip voor koperen accessoires: schilder ze!

Vrijwel alle woonaccessoires zijn wel in het koper te vinden. Maar helaas zijn ze vaak ook duur. Een nadeel van echt koper is ook dat het na verloop van tijd donkerder en mat wordt. Haal daarom een spuitbus met koperkleurige verf in de bouwmarkt en binnen no-time heb je jouw saaie of oude woonaccessoire weer helemaal hip gemaakt met een blijvend resultaat.

Koperen accessoires combineren met welke andere kleuren?

Koperen accessoiresKoper trekt genoeg aandacht in jouw interieur, waardoor de overige accessoires qua kleur en materiaal heel simpel mogen zijn. Vooral de volgende kleuren matchen goed met koper:

  • Wit en pasteltinten, zoals zachtroze of lichtblauw
  • Oudgroen en grijstinten (en eventueel bruin)
  • Zwart en wit
  • Neonkleuren voor een extra opvallende kamer

Qua materiaal kan je alles combineren met koperen accessoires, zoals hout, glas, steen, beton, riet, et cetera.

Bekijk deze inspirerende foto’s eens om een leuk idee te krijgen voor jouw huis. En daarna: aan de slag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen