Improviseer je eigen buitenkeuken

Enkele jaren geleden begon de hype: professionele buitenkeukens. Handig en ontzettend mooi. Maar peperduur en ruimte-rovend. En wees eens eerlijk: hoe vaak gebruik je zo’n keuken nou ècht tijdens onze korte zomers? Hieronder lees je hoe je gemakkelijk een eigen buitenkeuken maakt met de spullen die je al hebt.

Heb je een uitklapbare campingtafel in de schuur staan? Of wat planken met schragen/(bier)kratjes? Vraag het anders eens aan familie of de buurman. Zorg dat de tafel stabiel staat en leg er een vrolijk tafelkleed overheen. Indien er kinderen in de tuin spelen, pas dan dezelfde veiligheidsmaatregelen toe die je gebruikt tijdens het barbecueën.

Trek daarna alle keukenkastjes open of duik je kelder in. Welke apparaten voldoen aan een lekker en gemakkelijk etentje in de tuin? Enkele voorbeelden:

  • gasbrandertje: vlees bakken of soep opwarmen
  • warmhoudplaatje (met waxinelicht): sauzen of fondue warmhouden
  • klein oventje: brood of pizza’s bakken
  • broodtoaster of tosti-apparaat
  • sapcentrifuge: voor de vitaminen en leuk om zelf te doen
  • barbecue: dit blijft een groot succes!

Er zijn geen regels natuurlijk, het gaat om de gezellige en relaxte avond! Dus houd het menu lekker simpel. Je hebt niet veel meer nodig dan wat bestek, borden en glazen. Zet de flessen wijn en fris in een emmer met koud water. Om het geheel wat extra aan te kleden, kan je een mooi bosje bloemen in een waterkan erbij zetten. Extra leuk: wat kaarsjes, een olielamp en/of fakkels als het gaat schemeren.

Denk maar zo: ben niet te formeel, maar lekker speels en nonchalant. En ach, de afwas komt morgen wel weer!

Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen