Wat zijn de voordelen van een goede vloerisolatie?

Wat zijn de voordelen van een goede vloerisolatie?

Veel mensen die hun huis laten isoleren denken in de eerste plaats aan de spouwmuren en het dak. Maar wist je dat ook vloerisolatie veel voordelen heeft? Het is een wat ingrijpender klus, maar zeker de moeite van het overwegen waard als je je huis wilt verduurzamen. Een goed moment om de vloer te laten isoleren is als er toch een nieuwe vloer in gaat en de boel dus al open ligt. Na het verwijderen van de oude vloer is het een stuk makkelijker om de vloer van goede isolatie te voorzien. Ook kun je dan meteen kiezen voor vloerverwarming. Met goede vloerisolatie gaat niet alleen je energierekening omlaag maar wordt ook je wooncomfort geoptimaliseerd.

Combinatie met vloerverwarming

Als de vloer in je huis toe is aan een opknapbeurt dan kun je het ook heel grondig aanpakken. Naast vloerisolatie kun je ook meteen kiezen voor vloerverwarming. De slangen die daarvoor nodig zijn worden onder je nieuwe vloer gelegd. Daar overheen gaat een laag egaline als er een linoleum of kurkvloer wordt gelegd. Als je kiest voor een gietvloer dan kan deze vaak rechtstreeks op de ondervloer worden aangebracht. Materialen als kurk en linoleum geleiden de warmte heel goed. Hierdoor profiteer je optimaal van het comfort van vloerverwarming.

Wat doe ik aan geluidsoverlast?

Een goed isolerende en geluiddempende vloer is niet alleen voor jezelf prettig, maar ook voor de buren. Als je graag met schoenen aan in huis loopt dan is het vaak geen pretje als je buren daardoor last hebben van geluidshinder. Veel vloersoorten zorgen ervoor dat contactgeluid wordt gedempt. Daarnaast kun je kiezen voor geluidsisolatie plafond. Dit is vooral prettig als er mensen boven je wonen. Als het plafond goed is geïsoleerd dan zal dat ervoor zorgen dat je minder hinder hebt van voetstappen, muziek of gesprekken die boven je hoofd worden gevoerd.

Isolatie zorgt voor minder energieverbruik

Nog even los van het comfort van vloerisolatie en plafondisolatie heeft dit natuurlijk nog een belangrijk voordeel: kostenbesparing. Je verbruikt in een goed geïsoleerde woning nu eenmaal minder energie om het warm te stoken. Je merkt dit effect direct. Daarom is het ook zo gunstig om hierin te investeren. Je verdient het uitgegeven geld altijd weer terug doordat je energierekening lager uitpakt. Bovendien kun je als huiseigenaar in aanmerking komen voor subsidie van de overheid als je je huis isoleert of op een andere manier verduurzaamt. Meer informatie is meestal te vinden op de website van je gemeente. Houd er rekening mee dat je voor het claimen van subsidie originele facturen moet kunnen overleggen. Bewaar die dus altijd zorgvuldig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen