Welke verschillende douchegoten en doucheputten zijn er?

douchegoot of doucheput

Eens in de zoveel tijd kun je er niet langer doorheen. Het doucheputje dat je al jarenlang gebruikt is aan vervanging toe. Je zult na verloop van tijd een keer het doucheput deksel moeten vervangen. Het is belangrijk dat, ongeacht over welke soort douche je beschikt, je een goede doucheput of douchegoot hebt. Een douchegoot of douchegoot zorgt er namelijk voor dat het water op een efficiënte wijze afgevoerd kan worden. Als je merkt dat het water niet meer goed wegloopt, kan het de hoogste tijd zijn om het doucheput deksel te vervangen. Er zijn verschillende mogelijkheden en diverse typen doucheputjes en douchegoten. Wanneer kies je voor een douchegoot en wanneer voor een doucheput? Waar kun je dan uit kiezen? Dit lees je allemaal in deze blog.

Wanneer kies je voor een doucheput en wanneer voor een douchegoot?

Voordat je direct een doucheput deksel wilt vervangen, let er dan eerst op of je beter kunt gaan voor een doucheputje of een douchegoot. Er is namelijk wel een verschil tussen een doucheput of douchegoot. Het is wel belangrijk dat je weet wanneer je het beste voor een douchegoot kunt kiezen en wanneer je het beste voor een doucheput kunt gaan.

Douchegoot

Ten eerste bespreek ik wanneer je het beste kunt kiezen voor een douchegoot. Je kunt het beste kiezen voor een douchegoot wanneer je over een relatief grote douche beschikt. Wat heeft een douchegoot jou te bieden?

 • Langwerpige vorm: in tegenstelling tot een doucheputje is een douchegoot langwerpig. Vaak is de lengte van een douchegoot van 60 tot 90 centimeter, maar dit kan uiteraard verschillen per douchegoot. Doordat een douchegoot vrij lang is, past deze het beste in een grotere douche.
 • Uitstraling: de uitstraling van een douchegoot is mooi en strak. Kortom, ideaal voor een moderne badkamer! De uitstraling heeft de douchegoot te danken aan het feit dat de goot wordt geïntegreerd in de vloer.
 • Gelijkvloers: het fijne aan een douchegoot is dat deze goot op hetzelfde niveau ligt als de tegelvloer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je tenen tegen een douchegoot zult aanstoten.
 • Geringe inbouwdiepte: als laatste is het van belang dat een douchegoot plat is. Het voordeel hiervan is dat de douchegoot weinig inbouwdiepte nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat de douchegoot kan worden toegepast in zowel gerenoveerde  als nieuwbouw badkamers.

Doucheput

Nu ik het heb gehad over een douchegoot is het tijd om de doucheput te bespreken. Wanneer kun je het beste voor een doucheput kiezen en wat heeft een doucheput voor jouw douche te bieden? Je leest het hieronder.

 • Compacte vorm: een groot voordeel van een doucheput is, is dat het compact van vorm is. Je kunt hierbij denken aan slechts zo’n 10 tot centimeter qua breedte. Dit maakt een doucheput ideaal voor kleine badkamers.
 • Voordelig: in tegenstelling tot douchegoten zijn doucheputjes relatief goedkoop. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat een doucheputje kleiner is dan de goot. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing, dan kun je kiezen voor een doucheputje.
 • Veelzijdig assortiment: niet onbelangrijk is dat er veel verschillende soorten doucheputjes verkrijgbaar zijn. Zoals ik net al zei passen douchegoten vaak het beste in een moderne badkamer. Hier passen doucheputjes ook goed bij, maar dat hoeft niet per se! Je hebt inderdaad strakke putjes, maar je hebt ook doucheputjes die juist rond zijn of een andere soort vorm hebben. Hierdoor komt een doucheputje in elke badkamer goed tot zijn recht. 

Verschillende vormen douchegoten

Er zijn verschillende vormen douchegoten verkrijgbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden en kenmerken. Hieronder lees je meer.

 • Langwerpige douchegoten: dit is de variant die het meeste voorkomt. Het heeft een langwerpige vorm en zorgt voor een strakke, moderne uitstraling in de douche.
 • Halve cirkel: deze douchegoot doorbreekt de moderne uitstraling juist op een subtiele wijze.
 • Trapezium.

Verschillende vormen doucheputten

Je hebt verschillende douchegoten, maar ook verschillende vormen als het gaat om doucheputten. Hierbij kun je denken aan de volgende designs:

 • Rond: de ronde vorm komt het meest voor en is vrij toegankelijk en traditioneel voor iedereen en elke badkamer.
 • Vierkant: als je over een moderne stijl badkamer beschikt, is de vierkante vorm ideaal.
 • Driehoekig: als je een keer iets anders wilt dan gewoonlijk, dan kun je ervoor kiezen om een doucheputje aan te schaffen in een driehoekige vorm.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen