«

»

Inpakken met kraftpapier en lint

4.00 avg. rating (79% score) - 1 vote

Ben je uitgekeken op het normale inpakpapier? Maak heel eenvoudig de leukste cadeautjes door gebruik van kraftpapier en mooie linten.

Kraftpapier cadeau

Kraftpapier wordt doorgaans gebruikt als industrieel inpakpapier of opvulling. Het is goedkoop, maar sterk papier. Online wordt het vrijwel alleen op grote rollen verkocht, dus je kunt het beter in de hobbywinkel kopen. Het is niet alleen in standaard bruin verkrijgbaar, maar ook diverse andere kleurvarianten. Bel van tevoren wel even naar de hobbywinkel of ze het op voorraad hebben.

Pak het cadeau in met het papier op de manier zoals je dat gewend bent. Wikkel vervolgens het lint aan één zijde om het cadeau. Zet het vast met een plakbandje of strik het dicht.

Je kunt ook een kruis maken van het lint aan beide kanten van het pakje. Leg er een mooie knoop in of plak de uiteinden vast op het kraftpapier met een stijlvolle sticker (zie afbeelding).

Mooie linten bij kraftpapier

Hier vind je enkele voorbeelden (kijk eens naar de webshop van Krabbendam voor inspiratie):Inpakken met kraftpapier

  • Breed kant
  • Satijnen lint
  • Sisaltouw
  • Keukentouw
  • Organza
  • Stoffen lint
  • Raffia
  • Crepe lint
  • Tule lint
  • Decotape

Persoonlijk etiket van kraftpapier

Hang een etiket aan het pakje voor een persoonlijke boodschap of naamsvermelding. Knip een etiket uit het kraftpapier, maak er een gat in en rijg het door het lint. Is het lint te dik? Gebruik dan een extra touwtje wat je vervolgens aan het lint vastknoopt.

In plaats van kraftpapier kan je natuurlijk ook andere etiketten maken (gebruik bijvoorbeeld ander dik papier en plak er een stukje lint op wat je al hebt gebruikt om het kraftpapier te versieren).

Bekijk ook eens onze inpak-ideeën op Pinterest! Heb je aanvullingen of extra tips voor decoratief inpakken met kraftpapier? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

4.00 avg. rating (79% score) - 1 vote

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.jouwwoonidee.nl/inpakken-met-kraftpapier-en-lint/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>