Populairste Flexa kleuren 2022

Populairste Flexa kleuren 2022

Een mooie kleur kan de sfeer in een woon- of slaapkamer maken of breken. Natuurlijk wil je een kleur op de muren die je aanspreekt en die bij je persoonlijke smaak past, maar de kleur moet ook bij het interieur passen en voor meer rust zorgen. Als voorbeeldje noemen we even de wat kleinere huiskamer. Het is prima als je hier een donkere kleur wilt aanbrengen, maar houdt er dan wel rekening mee dat je kamer dan nog kleiner oogt. En dat kan in plaats van een rustgevend gevoel juist voor een beklemmend gevoel zorgen. Je zou dan bijvoorbeeld veel beter kunnen kiezen voor een wat lichtere kleur. Nu is de zoektocht naar de beste kleur een pittige klus, maar je kunt natuurlijk ook altijd kijken welke kleuren het populairst zijn. Zo kun je ook heel eenvoudig wat inspiratie opdoen. Om je op weg te helpen bespreken wij in onze blog de populairste Flexa kleuren in 2022.

Wat is Flexa?

Een beetje klusser kent de naam Flexa wel, maar voor de mensen die niet weten wat het is leggen we het graag uit. Flexa is feitelijk niets meer of minder dan een merk en dan specifiek op het gebied van coating. Of liever gezegd verf. Al meer dan 60 jaar fabriceert het merk hoogwaardige kwaliteitsverf, maar dat is zeker niet het enige dat ze doen. Op het gebied van stylingadviezen en trendsetters zijn ze ook zeer vooruitstrevend. Hun doel is om mensen te inspireren en gelukkig te maken. Door niet alleen een breed assortiment van verschillende soorten, maar ook enorm veel verschillende kleuren verf aan te bieden.

De kleur van 2022 is… blauw!

Blauw is dé kleur van 2022, maar blauw heb je natuurlijk ook nog in tientallen tot wel honderden verschillende tinten. Bright Skies is dé Flexa kleur van 2022 en het is muurverf in een lichtblauwe kleur die de kamer een compleet andere uitstraling kan geven. Deze kleur zorgt voor een lichte kamer en innerlijke rust terwijl je een stukje natuur in huis haalt. Maar niet iedereen is zo gecharmeerd van het idee om een kleur blauw op de muren te smeren. Maar er zijn nog meer populaire kleuren die zeker in 2022 het vaakst werden gekozen.

Sandy Steps

Sandy Steps is een iets donkere zachte kleur dat een beetje strandgevoel tot leven brengt. Het is dan ook een zandkleurige verf die voor warmte en sfeer zorgt. Sandy Steps is een kleur die al langer in het assortiment aanwezig is, maar tot op de dag vandaag één van de populairste keuzes is.

Blissful Blue

Blissful Blue is weer een andere tint blauw die iets donkerder en ook warmer dan Bright Skies is. Deze kleur kan als een ideale combinatie van grijs en blauw worden gezien en geeft een kamer een compleet andere look. Voor kleinere kamers is de kleur iets minder geschikt tenzij je deze kleur combineert met lichte meubels en woonaccessoires.

Sweet Sunset

Aan welke kleur denk je als je het hebt over een zonsondergang? Rood, oranje en zelfs geel zijn dan de kleuren die het eerste in je opkomen en met de populaire kleur Sweet Sunset komen de kleuren van een zonsondergang terug in je woon- of slaapkamer. De kleur neigt het meeste naar rood, maar is een zachte kleur die voor warmte en sfeer kan zorgen. Ook deze kleur is evenals de Blissful Blue iets minder geschikt voor kleinere kamers tenzij je de kleur combineert met lichtkleurige meubels en woonaccessoires.

Brave Ground

Brave Ground is een kleur die al langer in het assortiment zit en de bruinige kleur is razend populair en past perfect bij een landelijk of Scandinavisch interieur. De kleur kun je ook het beste combineren met bijvoorbeeld witte of houtkleurige meubels en woonaccessoires. Accessoires van riet zouden ook perfect passen bij deze toch wel bijzondere kleur.

Populairste Flexa kleuren 2022

Spiced Honey

Spiced Honey is een bijzondere Workshop-kleur van het merk Flexa en ook iets donkerder dan de meeste kleuren die we hebben besproken. Spiced Honey is een beetje honingkleurig tot bruinkleurig en past eveneens perfect in een landelijk of Scandinavisch interieur. Het is ook een leuk idee om deze kleur te combineren met andere kleuren in het assortiment van Flexa. Zo hoef je niet alle muren met Spiced Honey te bedekken, maar kun je ook één muur in deze kleur schilderen en de rest van de muren in een iets lichtere kleur.

Waar kun je Flexa kopen?

Flexa verf en producten koop je simpel online of bij de bouwmarkt. Vrijwel iedere bouwmarkt, zoals Hornbach, Gamma en Karwei bieden verf van Flexa aan. Bij de bouwmarkt kun je eventueel ook staaltjes halen om thuis op je gemak te bekijken welke kleur het beste zou passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen