Creatief met behang

Creatief met behang

Behang wordt weer steeds populairder en het ene printje is nog gekker dan de andere. Kun je niet kiezen welk behang je wilt kiezen? Combineer ze dan! Tegenwoordig kan het allemaal en zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je weten op welke manieren je creatief kunt omgaan met behang? Lees dan vooral verder!

Kijk eens omhoog!

Je denkt er misschien niet snel aan, maar je plafond zou als vijfde muur kunnen dienen. Wanneer je alleen het plafond behangt, geeft dit een heel verrassend effect! Denk bijvoorbeeld eens aan een junglebehang in de kinderkamer of 3D-behang in de slaapkamer. Het is heel chique en speels tegelijk. Houdt de overige muren daarentegen wel wat rustiger, omdat het anders te druk kan worden. Kies bijvoorbeeld een rustige kleur uit het behang en gebruik deze op de muren. Hierdoor wordt het één geheel, maar blijft het rustig. Vooral in de slaapkamer is het plafond behangen geen slecht idee, aangezien je hier het meest naar het plafond kijkt!

De deur behangen

Het klinkt wellicht hartstikke logisch, maar toch denkt niet iedereen eraan; de deur! Wanneer je een muur gaat behangen waar een deur in zit, kun je de deur gewoon lekker mee behangen. Hierdoor valt hij niet meer zo op in het geheel van bloemen, lijnen of andere patronen in het behang. Bovendien lijkt je muur hierdoor langer, wat een optisch vergrotend effect heeft. Een deur behangen vraagt wel om ervaring en een goede lijm. Bovendien kan het goed zijn om een extra laag blanke lak aan te brengen rondom de deurklink. Hierdoor is het behang beter beschermd bij veelvuldig gebruik. 

Prints combineren

Hoewel het ogenschijnlijk geen goed idee lijkt, kun je behangprintjes prima met elkaar combineren. Dit geeft wat meer ruimte in je keuze als je niet kunt kiezen tussen ál dat toffe behang bij Behangexpert.nl bijvoorbeeld. Combineer een drukke bloemenprint met een strak lijnenpatroon voor een tof effect! Hierbij is het wel belangrijk dat er een geheel ontstaat. Dit kan door gebruik te maken van eenzelfde kleurpalet. Of creëer een lijnenspel door met een rustige kleur behang lijnen te trekken over een wat drukker behang. Hierdoor ontstaan er een soort van raampjes, waar steeds iets anders te zien is. 

Een overloop

Bij een drukke print, zoals met vogels of bloemen, is het heel leuk als je een soort vervaging creëert. Allereerst bepaal je tot hoever je het behang wilt laten doorlopen en waar dus de overloop moet komen. Knip dan stukken uit het behang, waardoor alleen nog het hoofdpatroon zichtbaar blijft. Als voorbeeld; een vogeltjesbehang. Aan het einde van het behang, bij de vervaging, knip je de laatste paar vogels heel precies uit, waardoor het bijna lijkt alsof ze daadwerkelijk wegvliegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen