Een nieuwe badkamer kopen: 5 tips

Een nieuwe badkamer kopen: 5 tips

Is jouw badkamer aan vervanging toe of ben je een huis aan het bouwen en is het tijd om aan de badkamer te beginnen? Een nieuwe badkamer is behoorlijk prijzig, wat je ook in gedachten hebt. Naast een investering in geld is het ook een grote investering van tijd en inspanning. Je wil er dus wel meteen voor zorgen dat je de juiste keuze maakt, zodat je lang van je nieuwe keuken kunt genieten. In dit artikel geven we je 5 tips voor het kopen van een nieuwe badkamer!

1. Zorg dat je genoeg ruimte hebt in je nieuwe badkamer 

Ga je een nieuwe badkamer kopen, zorg dan dat je ruimte groot genoeg maakt. Er is immers niets vervelender dan een te kleine badkamer. Je wil natuurlijk dat alle kastjes zonder problemen open kunnen en dat je makkelijk door je badkamer kunt lopen, het liefst ook als je er met z’n tweeën bent, afhankelijk van de samenstelling van je gezin. Zorg er ook voor dat jij jouw nieuwe badkamer goed indeelt op de ruimte die je hebt, zodat het niet alsnog te krap wordt. 

2. Maak genoeg plaats om spullen op te bergen 

Als er een ruimte in je huis is waar je veel opbergruimte nodig hebt, dan is het de badkamer wel. Zeker als je veel make-up of andere verzorgingsproducten in je bezit hebt. Houd hier altijd rekening mee als je een nieuwe badkamer gaat kopen, zeker als de ruimte voor je badkamer wat kleiner is. Er zijn genoeg slimme manieren om ook in een kleine ruimte veel opbergruimte te creëren. Bedenk van tevoren hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe je dit het beste aan kunt pakken, bijvoorbeeld met een extra hoge zijkast of een spiegelkast. Probeer deze loze ruimte zo goed mogelijk te benutten!

3. Denk na over de duurzaamheid van je badkamer 

Wanneer je een gloednieuwe badkamer gaat kopen, is het aan te raden om rekening te houden met de duurzaamheid van je badkamer. Het is immers een ruimte die veel wordt gebruikt door het hele gezin en een ruimte waarin men veel water gebruikt. Veel water verbruiken is belastend voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Door bijvoorbeeld een waterbesparende douche, een zelfsluitende fonteinkraan of een elektronische wastafelkraan te installeren in je nieuwe badkamer, kun je water besparen en uiteindelijk ook geld. 

4. Voorkom bekende frustraties bij een nieuwe badkamer 

Ga je op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan is het belangrijk dat jij jouw wensen goed op orde hebt. Wil je bijvoorbeeld dat je met z’n tweeën naast elkaar bij jouw badkamermeubel kunt staan? Dan kun je voor een dubbele wastafel kiezen. Wil je ‘s ochtends liever niet op koude tegels moeten staan? Installeer dan vloerverwarming in je badkamer. Dit kan ook nog eens energiebesparend werken!

5. Zorg voor goede verwarming in je badkamer 

Ten slotte is het belangrijk dat je goed nadenkt over het verwarmen van je badkamer. Je wil natuurlijk wel dat het lekker warm is als je uit de douche of uit bad komt, zeker in de winter. Zoals we in de vorige alinea al zeiden, is vloerverwarming een groot voordeel, niet alleen voor je comfort maar ook voor je energierekening. Daarnaast kun je kiezen voor radiatoren waar je handdoeken aan op kunt hangen, zodat ze snel drogen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen