De populairste crème kleuren voor op je muur!

crème kleuren

Crèmekleurige muren zijn in opmars en dat is ook niet zo vreemd. Maar feitelijk spreken we niet zozeer over de kleur crème, maar over beige- en zandtinten. Die natuurlijk erg lijken op witte muren die niet volledig wit zijn. De kleur zit een beetje tussen verschillende kleuren in. Het is geen wit, bruin, grijs of geel, maar een eigen kleurencategorie die warmte en rust uitstraalt. Om die redenen is de kleur ook ontzettend populair en wordt de kleur ook op het moment het vaakst gekozen in de vorm van muurverf. Toch is er niet één soort kleur crème die echt in de smaak valt, want je hebt keuze uit verschillende kleuren. In onze blog bespreken welke kleuren dat zijn.

De voordelen van crème kleuren

Crème kleure zijn enorm populair, omdat er een hoop voordelen aan verbonden zijn. Deze natuurlijke kleuren kun je namelijk in vrijwel ieder interieur toepassen. Of je nu een modern, industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur hebt. De kleur is ook uitstekend te combineren met uiteenlopende kleuren. Van zachte pasteltintent tot aan felle kleuren en zelfs met kleuren, zoals goud of zwart. Je kunt met beige- en zandtintent dus echt alle kanten op en eindeloos combineren!

Flexa Sandy Beach

Flexa is natuurlijk een bekend merk op het gebied van verf en de kleur Sandy Beach is een zandtint die voor rust en kalmte zorgt. Het is dan ook één van de meestgekozen kleuren voor in een slaapkamer of in een baby-/kinderkamer. Het is een stijlvolle en tijdloze kleur die goed te combineren is met wit, gebroken wit en pasteltinten.

Flexa Sandy Beach

Flexa Subtle Stone

Flexa Subtle Stone is bezig aan een opmars en het is een zandkleurige verf die uitstekend tot zijn recht komt in een kinderkamer of in een slaapkamer. Het is vooral een warme kleur die uitstekend te combineren is met felle kleuren, goud of zwart. Zelfs in combinatie met witte meubels of meubels in gebroken wit, komt de muurverf uitstekend tot zijn recht. Zelfs in een woonkamer zou de Flexa Subtle Stone prima toe te passen zijn.

Flexa Subtle Stone

Flexa Worthy Clay

Flexa Worthy Clay is een iets donkere beige kleur die uitstekend te combineren is met lichte meubels en felgekleurde woonaccessoires. Voor op een woonboerderij kun je bijvoorbeeld met een grote muur in deze kleur voor een ruimtelijk effect zorgen. Worthy Clay is wel een kleur die iets meer tegen het grijs aanleunt, maar dat doet verder geen afbreuk aan hoe mooi de kleur is.

Flexa Worthy Clay

Histor Forel

Histor is ook een bekend merk op het gebied van kwalitatief hoogwaardige verf en de Histor Forel is een kleur die enorm vaak wordt gekozen. Het is één van de populairste kleuren beige die mensen op de muren van slaapkamers, kinderkamers en woonkamers smeren. De kleur met een grijze tint is perfect te combineren met zowel lichte als donkere kleuren. Dus je kunt vrijwel elke kant op als je voor de Histor Forel kiest.

Histor Forel

De populairste kleur is… Flexa Urban Taupe

Taupe was jaren geleden al een ware woontrend dat is het op de dag van vandaag nog steeds. De kleur Taupe domineert nog altijd en je kunt dan eigenlijk niet meer spreken over een woontrend. De Flexa Urban Taupe is by far de kleur die het vaakst wordt gekozen en dat heeft vooral te maken met het feit dat je met deze kleur op de muren voor warmte, sfeer, kalmte en rust zorgt.

Flexa Urban Taupe

Kijk minder kritisch naar de prijs

De prijzen van muurverf van bekende merken, zoals Flexa en Histor zijn soms schrikbarend hoog. Maar laat je niet beïnvloeden door de hoge prijzen, want je kunt het beste voor kwaliteit kiezen. Zo heb je jarenlang plezier wanneer de verf eenmaal is aangebracht en wees bewust van het feit dat je met duurdere verf ook minder nodig hebt. Bij goedkopere verfsoorten moet je vaak meer verf gebruiken om tot het beste resultaat te komen terwijl je bij de verf van Flexa en Histor minder hoeveelheden nodig hebt. Dus onderaan de streep kun je zelf geld besparen als je voor goede en iets duurdere verf kiest.

Omdat je met duurdere verf veel sneller het gewenste resultaat bereikt kun je niet alleen besparen op de kosten, maar ook op tijd. Je hoeft een muur immers niet meerdere keren te schilderen om ervoor te zorgen dat de verf goed dekt. Nog een goede reden om dus voor kwaliteit te kiezen en om dus iets minder kritisch te kijken naar de prijs. Ondanks dat wij het goed begrijpen dat goedkope verfblikken enorm aantrekkelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen