Dit zijn de voordelen van elektrische verwarming in je huis

Dit zijn de voordelen van elektrische verwarming in je huis

De gasprijzen zijn in de afgelopen maanden ineens hard gestegen, dat hebben we allemaal wel gemerkt. Helaas is het nog lang niet voor alle huishoudens haalbaar om van het gas af te gaan. Dit is namelijk ook nogal een investering. Gelukkig zijn er toch laagdrempelige manieren om wat minder gas te verbruiken. Elektrische kachels zijn momenteel bijvoorbeeld erg populair. Logisch, want elektrische verwarming inzetten in je huis heeft veel voordelen. Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

Waarom kiezen veel mensen voor elektrische verwarming?

De grootste reden is op dit moment natuurlijk de hoge gasprijs. De koopkracht van veel gezinnen komt hierdoor nogal onder druk te staan, vooral aangezien boodschappen en benzine ook zoveel duurder zijn geworden. Vooral grotere gezinnen of gezinnen met één inkomen beginnen het steeds moeilijker te krijgen. Het zoeken naar een andere, goedkopere bron van verwarming voor je huis is dus een slimme zet. Vooral nu met de winter voor de deur. Elektrische kachels zijn momenteel erg populair, maar je moet wel kijken naar de kwaliteit van de kachel. Ga je voor een kachel van lagere kwaliteit, dan kun je zelfs meer geld kwijt zijn dan voor het gas dat je normaal verbruikt. Bij verwarmingswinkel CVkoopjes kun je kiezen uit een ruim assortiment aan elektrische kachels, zodat je er altijd een vindt die bij jouw situatie past.

Wat verbruikt elektrische verwarming aan stroom?

Gelukkig kun je het verbruik van een elektrische kachel vaak eenvoudig aflezen. Zo weet je ook snel wat het vermogen is. Het vermogen van een kachel geeft ook aan wat de kachel aan stroom verbruikt per uur. Als je dus een elektrische verwarming aanschaft van 1000 WATT, verbruikt deze 1000 joule per seconde. Dat klinkt misschien alsof hij erg veel verbruikt, maar dit komt neer op ongeveer 1 kWh per uur. Het verbruik valt dus erg mee, daarnaast is een elektrische kachel in aanschaf vaak goedkoper dan een gaskachel of houtkachel. Daarbij is het een makkelijke manier om op gas te besparen.

Andere voordelen van elektrische verwarming

Naast het feit dat het relatief weinig stroom verbruikt en goedkoper is dan de meeste andere vormen van verwarming, heeft het elektrisch verwarmen van je huis nog een hoop andere voordelen. Zo is het een stuk veiliger dan de alternatieven, zoals een gaskachel of houtkachel. Heb je al zonnepanelen liggen, dan is elektrisch verwarmen uiteraard nog voordeliger, aangezien je jouw opgewekte stroom beter kunt benutten. Ook kun je een elektrische kachel overal plaatsen waar je maar wil, zolang er maar een stekkerdoos aanwezig is. Je kunt hem dus ook eenvoudig steeds verplaatsen, zodat het niet nodig is om in iedere ruimte een kachel te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen