Verf dippen: accessoires en servies

Uitgekeken op jouw saaie vazen, bestek, borden of wat dan ook? Trek eens wat blikken verf open in mooie kleuren en dip ze erin. Voor je het weet, zijn jouw accessoires weer als nieuw en supertrendy! Lees hier hoe je dit gemakkelijk en snel aanpakt.

Pollepels gedipt in verfVerf dippen – accessoires

In principe gelden de doorsnee verftechnieken met ‘normale’ verf. Maar ach, als je die vaas na het dippen toch op de kast laat staan, kan je die grondverf gerust laten zitten. Oftewel: de meeste accessoires worden niet intensief gebruikt, maar hoeven alleen maar mooi te zijn. Wellicht kan je de accessoire wèl een beetje opschuren om de verf extra goed te laten hechten.

Verf dippen – servies & andere keukenspullen

Verf dippen

Wanneer je houten schaaltjes, pollepels of andere spullen wilt dippen, zorg dan dat je de kant dipt die niet in aanraking komt met etenswaren. Wees gerust, dit is niet vanwege hygiëne, maar eerder vanwege schade aan de verf wanneer je hardnekkige etensresten wilt verwijderen. Dat zou zonde zijn!

Wanneer je servies wilt dippen, gebruik dan porseleinverf. Dit is niet alleen te gebruiken op porselein, maar ook keramiek, glas en aardewerk. Pak dit als volgt aan (maar lees altijd goed de instructies, want sommige porseleinverven hebben een andere aanpak):

  • Zorg eerst dat het servies schoon en droog is.
  • Aangezien porseleinverf meestal in kleine potjes wordt verkocht, zul je waarschijnlijk met een kwastje aan de slag moeten.
  • Wanneer je knoeit, kan je de verf nog wegvegen met een (natte) doek.
  • Laat het servies minimaal 24 uur drogen.
  • Tenslotte bak je het af in de oven, volg hiervoor de instructies van de verf.Blikken gedipt verf

Laat het servies afkoelen en was het even af voordat je het gebruikt. Ideaal is dat het servies na het verven gewoon in de vaatwasser kan! Voor aanvullende ideeën: bekijk de foto’s op Pinterest.

Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen