Wat voor bureau en bureaustoel moet je hebben voor je thuiswerkplek?

Wat voor bureau en bureaustoel moet je hebben voor je thuiswerkplek?

Als je veel thuis werkt, heb je inmiddels vast een goed ingerichte thuiswerkplek, compleet met bureau en bureaustoel. Heb je dit nog niet, maar wil je dit wel graag, dan is het verstandig om goed uit te zoeken wat voor bureau en bureaustoel het beste bij jou past. Je brengt er immers veel tijd aan door, dus het moet wel goed op jouw houding en lichaam afgestemd zijn. Ook bij thuiswerken is ergonomie enorm belangrijk. In dit artikel geven we je een aantal tips om het ideale bureau en de perfecte bureaustoel voor jou te vinden!

Bureau en bureaustoel regelen via je werkgever 

In sommige gevallen kun je vanuit je werkgever een budget krijgen om een bureau en bureaustoel aan te schaffen voor jouw thuiswerkplek. Of dit bij jouw werkgever ook het geval is, kun je het beste navragen bij HR. Mocht dit mogelijk zijn, dan is dit natuurlijk ideaal. Het scheelt je een hoop geld en je kunt ook makkelijker een kwalitatief bureau met stoel aanschaffen. Het kan ook zijn dat je werkgever nog oude bureaus en design bureaustoelen heeft staan die je mee naar huis mag nemen. 

Verschillende soorten bureaus 

Er bestaan verschillende soorten bureaus waar je uit kunt kiezen. Een populaire keuze voor thuiswerkplekken is een zit sta bureau. Deze bureaus kun je in hoogte verstellen zodat je er zowel aan kunt zitten als aan kunt staan. Zit sta bureaus zijn er in handmatige uitvoeringen en in elektrische uitvoeringen. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een simpel vast bureau dat je niet kunt verstellen. Het voordeel van een thuiswerkplek is dat jij de enige bent die er gebruik van maakt, dus het bureau is altijd op jouw lengte afgestemd. Wel is het fijn om een wat ruimer bureau te hebben voor thuis, zodat je altijd genoeg plek hebt om jouw werk spullen kwijt te kunnen. 

Vergeet ook thuis het belang van ergonomie niet 

Mensen die thuiswerken vergeten helaas vaak hoe belangrijk ergonomie is. Er wordt vaak gewoon aan de keukentafel of op de bank gewerkt, maar dat is eigenlijk helemaal niet goed. Een bureau dat op jou is afgestemd en een verstelbare, ergonomische bureaustoel kunnen niet ontbreken op jouw thuiswerkplek. Vergeet daarnaast niet hoe belangrijk het is om een goede houding aan te nemen, vooral als je de hele dag achter de pc of laptop werkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen