Welke kleur gordijnen passen bij een groene muur?

Welke kleur gordijnen passen bij een groene muur?

Heb je een groene muur in je woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte en ben je op zoek naar de perfecte raamdecoratie? Dan wil je natuurlijk wel dat de kleur van je gordijnen goed past bij je muur. Maar welke kleur plisségordijnen of rolgordijnen passen nu het beste bij een groene muur?

Kies voor ton-sur-ton

Als je een harmonieus geheel wilt creëren, is het slim om voor ton-sur-ton te gaan. Dit betekent dat je voor een kleur kiest die dicht bij de kleur van je muur ligt. Zo creëer je rust en eenheid in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor lichtgroene plisségordijnen of rolgordijnen als je een donkere groene muur hebt. Heb je juist een lichte groene muur? Dan kun je ook voor iets donkerdere plisségordijnen of rolgordijnen kiezen.

Ga voor contrasterende kleuren

Wil je liever wat meer contrast in je interieur brengen? Dan kun je ook voor contrasterende kleuren gaan. Een groene muur is goed te combineren met kleuren als grijs, blauw, roze en geel. Kies bijvoorbeeld voor grijze of blauwe plisségordijnen of rolgordijnen als je een donkere groene muur hebt. Heb je juist een lichte groene muur? Dan kunnen roze of gele plisségordijnen of rolgordijnen een mooi contrast bieden.

Kies voor duo rolgordijnen

Wil je nog meer mogelijkheden hebben om te spelen met kleur en lichtinval? Dan zijn duo rolgordijnen een goede optie. Deze bestaan uit twee lagen stof die je ten opzichte van elkaar kunt bewegen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval je wilt en welke kleur het beste past bij je groene muur. Kies bijvoorbeeld voor een lichte groene transparante laag en een donkere grijze verduisterende laag voor een speels effect.

Of je nu kiest voor ton-sur-ton of contrasterende kleuren, plisségordijnen, rolgordijnen of duo rolgordijnen: er zijn genoeg mogelijkheden om je raamdecoratie perfect af te stemmen op je groene muur. Kijk goed naar welke kleuren het beste bij elkaar passen en speel met verschillende materialen en lichtinval om tot de perfecte combinatie te komen.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je interieur een boost met de juiste raamdecoratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen