Betonlook: bijzonder stucwerk in de badkamer

Veel mensen die nu een badkamer laten vervangen kiezen voor grote tegels, veelal in strakke kleuren wit en zwart of grijs. Hoewel dit door veel mensen mooi wordt gevonden omdat het erg neutraal is, kan het zijn dat je juist iets bijzonders en opvallends wilt. Heb je dan al eens gedacht aan betonlook in de badkamer?

Betonlook badkamerDit is echt één van de laatste trends op het gebied van stucwerk in de badkamer waarbij met de juiste technieken en materialen een unieke sfeer gecreëerd wordt. Bij betonlook kan voor zowel contrasterende kleuren (wit of grijs) worden gekozen, maar het is ook in meer natuurlijke kleuren zoals zandkleurig en bruin verkrijgbaar.

We hebben het hier bovendien over een bijzonder veelzijdig product: het is niet alleen toepasbaar als wandafwerking voor wanden en/of plafonds, maar zelfs geschikt voor ligbaden, wastafels en douchewanden.

De voordelen van betonlook stucwerk

Als alternatief voor andere materialen zoals tegels of tadelakt, heeft een badkamer in betonlook diverse voordelen:

  • het materiaal is van zichzelf vaak al waterdicht, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor vochtproblemen of lekkages;
  • het is erg duurzaam, redelijk ongevoelig voor vlekken en gebruiksvriendelijk in het onderhoud;
  • er zijn geen voegen en naden, zodat je jezelf niet kunt beschadigen aan scherpe randen;
  • de kans op schimmel is minimaal.

Deze bijzondere afwerking overal in huis?

Beton stucwerk badkamerBetonlook hoeft zeker niet alleen in de badkamer voor te komen, maar geeft ook een bijzondere uitstraling in veel andere ruimtes in huis. Denk bijvoorbeeld aan de wanden van de woonkamer, toilet of keuken, en een betonlook aanrechtblad of gootsteen. Doordat het product in iedere vorm op maat gemaakt kan worden is het ook mogelijk meubels zoals tafels en banken te realiseren.

De veelzijdigheid blijkt ook uit de interieurstijlen waarin betonlook past. Het kan enerzijds prima gecombineerd worden met moderne materialen zoals RVS en staal, maar anderzijds ook met hout.

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen