Tips voor het kiezen van de beste waterontharder

Tips voor het kiezen van de beste waterontharder

In gebieden met hard water kan een waterontharder een waardevolle investering zijn. Traditionele waterontharders zonder afvoer gebruiken vaak chemische processen, zoals ionenuitwisseling, om mineralen zoals calcium en magnesium uit het water te verwijderen. Een opkomende technologie op dit gebied is de keramische waterontharder. In dit artikel gaan we dieper in op keramische waterontharders en bespreken we welke je het beste kunt kopen.

Wat is een keramische waterontharder?

Een keramische waterontharder is een nieuwe manier voor het ontharden van water. In plaats van chemicaliën te gebruiken, maakt het gebruik van keramische bolletjes met poriën van nanogrootte. Deze poriën trekken onder andere calcium- en magnesiumionen uit het water aan waardoor deze zich aan elkaar bundelen tot kristallen. Gekristalliseerde kalk zijn in het water onzichtbaar kleine korreltjes die nergens meer vast gaan zitten, maar met het water meestromen. Hierdoor wordt op een natuurlijke manier het effect van zacht water bereikt. 

Voordelen van een keramische waterontharder

– Geen chemische toevoegingen: Een van de grootste voordelen van keramische ontharders is dat er geen chemicaliën nodig zijn om het water te behandelen. Dit maakt het een milieuvriendelijke optie zonder schadelijke stoffen, zonder afvalproducten en zonder waterverspilling.
– Geen zout (natrium) of ander stoffen die aan het water toegevoegd worden, geen elektriciteit en geen afvalwater waardoor ook een afvoer niet nodig is.
– Lange levensduur: Doordat er bijna geen bewegende delen aan een Keramische waterontharder zitten is het onderhoud minimaal en kunnen de installaties decennia lang meegaan.  Alleen het werkzame materiaal zal meerdere jaren gebruik vervangen moeten worden

Welke keramische waterontharder kun je het beste kopen?

Bij het kiezen van een keramische waterontharder zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden:

-Waterverbruik: Bepaal de maximale waterstroom om de juiste capaciteit van de waterontharder te bepalen. Sommige modellen zijn geschikt voor lage doorstroom snelheden terwijl andere juist hogere doorstroom snelheden aan kunnen
– Kwaliteit en hoeveelheid van de keramische bolletjes: Controleer de kwaliteit van de keramische bolletjes die in het systeem worden gebruikt. Hoogwaardige bolletjes zorgen voor een efficiënte en effectieve waterontharding.
– Installatiegemak: Let op het installatiegemak van het systeem. Sommige modellen zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere modellen door een professioneel bedrijf geïnstalleerd moeten worden. Dit laatste brengt natuurlijk weer extra kosten met zich mee.
– Klantbeoordelingen: Lees beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende merken en modellen. Dit kan je helpen om de beste keuze te maken. Deel zelf ook vooral jouw bevindingen! Dit helpt anderen weer.
-Garantie: Controleer de garantievoorwaarden van de fabrikant. Een goede garantie beschermt je tegen eventuele fabricagefouten of defecten. Een betrouwbaar bedrijf biedt altijd garantie aan klanten. Dit is namelijk een stukje extra service.

Extra tip:

Let op: Raadpleeg altijd een professional voordat je een waterontharder installeert of aanschaft om ervoor te zorgen dat het systeem geschikt is voor jouw woning en / of situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen