Keukenblad trends van 2022

Keukenblad trends van 2022

Een keuken bestaat uit verschillende onderdelen en één van de belangrijkste onderdelen is natuurlijk het keukenblad. Ook wel het aanrechtblad genoemd. Het aanrechtblad is belangrijk. Hier tref je voorbereidingen op het klaarmaken van eten, je zet hier tijdelijk de vieze vaat neer en vaak vind je op het aanrecht ook wel apparaten of een messenblok terug. Keukenbladen zijn zo belangrijk dat je een eindeloze keuze uit hebt kleuren, vormen en materialen. Maar wat zijn nu de keukenblad trends van 2022 en welk aanrechtblad kun je het beste kiezen? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat zijn de keukentrends van 2022?

Er zijn enorm veel keukentrends te benoemen, maar in 2022 zien we vooral dat de zwarte keuken weer helemaal terug van weggeweest is. De zwarte keuken is immens populair en dat heeft vooral te maken met de chique uitstraling van de strak ontworpen keukenkastjes en keukenblokken. Terwijl de inbouwapparaten met zwarte accenten of in een zwarte kleur voor een mooi geheel zorgen. Zwart is ook goed te combineren met verschillende kleuren. Vooral grijs en antraciet zijn kleuren die vaak in zwarte keukens terugkomen, maar ook felle kleuren is een keuze die anno 2022 steeds vaker gemaakt wordt. Op het gebied van keukenbladen zien we dat het duurzame keukenblad in 2022 wel het toverwoord is.

Wanneer is er sprake van een duurzaam keukenblad?

Duurzaam is gewoon iets dat je moet doen. Aldus mensen die niet exact weten wat duurzaam inhoudt. Duurzaam heeft een meerledige betekenis. Enerzijds heeft het te maken met de kwaliteit en dus ook de levensduur van een keukenblad, maar het heeft ook te maken met hoe milieuvriendelijk een keukenblad is vervaardigd. Een keukenblad van composiet wordt al heel snel als duurzaam keukenblad bestempeld, maar is dat ook terecht? Op het gebied van levensduur wel, maar composieten keukenbladen worden soms niet op de meest milieuvriendelijke manier vervaardigd. Ondanks dat het een natuursteen is. Dus 100% duurzaam is het keukenblad wellicht niet.

Hoe ontdek je of een werkblad duurzaam is?

Duurzame werkbladen worden van natuurproducten gemaakt en op een manier vervaardigd dat het niet schadelijk is voor het milieu. Een composiet keukenblad is nog altijd populair. Evenals een blad van keramiek of graniet. Het is belangrijk om te kijken hoe het keukenblad is gemaakt en of er bijvoorbeeld gebruik is gemaakt van gerecyclede materialen. Soms worden andere materialen met de natuurlijke bestanddelen gecombineerd om tot een duurzaam aanrechtblad te komen. Dat zowel in kwaliteit als in levensduur en milieuvriendelijkheid ruime voldoendes scoort. Deze werkbladen zijn weliswaar iets duurder, maar je krijgt er ook een hoop voor terug.

De kleuren van keukenbladen

In 2022 zien we dat veel mensen kiezen voor zwart, grijs of antraciet, maar ook het marmerlook aanrechtblad is enorm populair. Marmerlook is geen aanrechtblad van echt marmer, maar met een toplaag die in de stijl van marmer is gemaakt. Het blad zelfs is vervaardigd van duurzame materialen die niet alleen milieubewust zijn gemaakt, maar ook voor een hoge kwaliteit zorgen. Deze bladen zijn dan ook minder gevoelig voor warmte, vocht en permanente vlekken. Naast marmerlook is ook betonlook een populaire keuze. Betonlook is niet één look, maar een breed pallet van verschillende kleuren en patronen waaruit je kunt kiezen. Betonlook aanrechtbladen zijn bijvoorbeeld enorm goed te combineren met een spatwand of een vloer die ook een betonlook hoeft.

De stijlen van 2022

Het aanrechtblad moet natuurlijk aansluiten bij de stijl van de keuken en in 2022 zijn er een aantal stijlen die het vaakst worden gekozen. De moderne en industriële keuken zijn nog altijd de keukens die het vaakst worden gekozen. Vaak vanwege het strakke design en het stoere karakter. Daarnaast is de klassieke keuken ook een enorm populaire waar juist meer met natuurlijke materialen wordt gewerkt. Een houten aanrechtblad zien we dan ook het vaakst terug in deze stijl. Ondanks dat zou je ook voor een werkblad van natuursteen en in een lichtere kleur kunnen kiezen als daar je voorkeur naar uitgaat.

Keukenblad trends van 2022

Kunststof is uit

Het kunststof keukenblad was tot voor kort nog een populaire keuze. Deels te danken aan hoe stevig en kwalitatief goed de werkbladen zijn en natuurlijk de veel lagere prijs. Een kunststof keukenblad is immers veel goedkoper dan een blad van natuursteen of hout. Maar anno 2022 is het kunststof keukenblad geen populaire keuze meer. Puur om het feit dat de wijze waarop kunststof keukenbladen geproduceerd worden haaks staan op het verhaal over duurzaamheid. Deze werkbladen zijn niet duurzaam en daarom haken veel mensen af. Het is dus een trend in een andere zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen