Geluidsoverlast op kantoor? Plaats een akoestische box

Geluidsoverlast op kantoor? Plaats een akoestische box

Niets is zo vervelend om in een ruimte te werken waarbij je letterlijk alles hoort wat je collega 3 bureaus verder aan het vertellen is over de telefoon. Zeker wanneer je bezig bent met een deadline of een belangrijk beleidsplan. Nu kan je bellende collega een ruimte op zoeken, maar jij kan zelf ook een werkplek opzoeken waarbij je geen geluidsoverlast meer hebt. Dat kan bijvoorbeeld in een akoestische ruimte. Deze box in een ruimte is groter dan een akoestische belcel en voorzien van akoestische muren die ervoor zorgen dat jouw geluid binnen blijft en het geluid buiten ook buiten blijft. Ideaal!

Hoe snel is een akoestische box geplaatst?

De meeste boxen zijn binnen 1 werkdag geplaatst. Dan is de akoestische ruimte volledig in elkaar gezet, staat hij op de juiste plek en is hij aangesloten op stroom, zodat de luchtverversing, verlichting en stroompunten meteen werken. Wel zo makkelijk. Dat is vele malen sneller dan een grote verbouwing waarbij je een ruimte indeelt in kleinere ruimtes. Vaak staan de boxen direct op de vloer, dus kun je, mocht dat nodig zijn, de box eenvoudig (laten) verplaatsen.

Zelf samen te stellen

Er zijn veel merken die goede akoestische ruimtes maken, zoals Framery, BOW, Estel, Mikomax of Deblick. Het voordeel hiervan is dat je een grote keuze hebt in soorten boxen, maar ook hoe je deze wilt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan extra stroompunten, USB-poorten, plankjes, whiteboard, prikbord of een beeldscherm om zo digitaal te vergaderen. Ook is de binnen- en/of buitenkant vaak naar eigen wens samen te stellen met bijvoorbeeld het logo in print of de huisstijlkleuren. 

Kortom: er zijn veel mogelijkheden om de akoestiek op kantoor te verbeteren. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met een projectinrichter die je kan adviseren over de vele oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen