5 redenen om je dak af te werken met kunststof

5 redenen om je dak af te werken met kunststof

Als je een nieuw huis gaat bouwen, moet je over veel dingen nadenken. Ondanks dat het dak vaak een ondergeschoven kindje is, moet je dit niet vergeten. Een goed afgewerkt dak beschermt je immers tegen het weer en ziet er bovendien mooi uit. Je kunt je dak afwerken met hout, maar ook met kunststof. Twijfel je nog? Hier volgen 5 redenen om je dak af te werken met kunststof.

1. Kunststof is onderhoudsarm

Doordat het dak zich vaak op grote hoogte bevindt, vind je het misschien niet prettig om hier zelf onderhoud aan uit te voeren. Logisch, want je moet in dat geval op een paar meter hoogte werken. Gelukkig kun je boeidelen van hout laten onderhouden door een schildersbedrijf. Het nadeel hiervan is alleen dat zo’n onderhoudsbeurt je vaak flink wat geld kost. Kies je voor kunststof boeidelen dan is dit niet langer aan de orde. Kunststof is namelijk bestand tegen het weer, waardoor behandelen niet nodig is. Minimaal één keer per jaar schoonmaken is voldoende. Als je zelf niet zo van het werken op hoogte bent, kun je dit door een glazenwasser laten doen.

2. Makkelijk te bewerken

Omdat de dakconstructie vaak gemaakt is van hout, is het belangrijk dat deze niet blootgesteld wordt aan vocht. Gebeurt dit wel? Dan kan er na verloop van tijd houtrot optreden. Vandaar dat daken vaak afgewerkt worden met een windveer. Als je jouw woning een uniek uitstraling wilt geven, kun je de windveer bewerken. Veel mensen denken in dat geval al snel dat hout de enige optie is, maar dat is niet het geval. Ondanks dat een Unipanel windveer van kunststof is, bewerk je het op dezelfde manier als hout.

3. Lange levensduur

Wie ervoor kiest om zijn dakrand af te werken met kunststof, hoeft hier amper naar om te kijken. Dit materiaal heeft namelijk een (veel) langere levensduur dan hout. Kunststof trekt bijvoorbeeld niet krom, want het neemt geen vocht op. Daarbij komt dat het materiaal niet verkleurt onder invloed van uv-straling, iets wat bij hout wel gebeurt.

4. Kunststof is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren

Een houten dakrand kun je in iedere gewenste kleur schilderen, waardoor hij altijd bij je woning past. Laat je hierdoor niet weerhouden om voor kunststof te kiezen, want dit materiaal is in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen kleur vinden die bij jouw woning past.

5. Onzichtbaar te monteren

Houten boeidelen bevestig je met schroeven. Naderhand kun je de schroefgaten dichtsmeren met plamuur, waardoor er een onzichtbare afwerking ontstaat. Bij kunststof is dit ook het geval, alleen hoef je hier geen plamuur voor te gebruiken. Als je Unipanel gebruikt als dakafwerking, ontvang je namelijk afwerkdopjes. Hierdoor is er altijd sprake van een onzichtbare montage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen