Veiliger wonen met nieuwe cilindersloten op je deuren

Veiliger wonen met nieuwe cilindersloten op je deuren

Een veilige woning is zeker vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid. Inbrekers gebruiken verschillende methodes om een slot te forceren of een raam open te breken. Populair zijn methodes als kerntrekken, flipperen en de klopsleutelmethode. Ben jij er bekend mee? Er zijn verschillende manieren waarop je de inbraakbeveiliging van een woning kunt verbeteren. De aanschaf van nieuwe sloten is er een voorbeeld van. Kijk bijvoorbeeld eens bij een aanbieder als www.deur-cilindersloten.nl om een beeld te krijgen van de diverse soorten cilindersloten die momenteel worden aangeboden. In dit artikel lees je er meer over. 

SKG-waardering van verschillende cilindersloten 

Wanneer je nieuwe sloten aanschaft voor een raam of deur, is het belangrijk te kijken naar de SKG-waardering ervan. SKG is een afkorting van Stichting Kwaliteitscentrum Gevelbouw; een onafhankelijke partij die sloten keurt op basis van de weerstand die ze bieden aan inbrekers. Deze beoordeling loopt uiteen van nul tot en met drie sterren. Je vindt de SKG-waardering op het slotschild van het cilinderslot. Aangeraden wordt om voor sloten met een SKG-waardering van tenminste twee sterren te kiezen. Logischerwijs is het nog beter een cilinderslot met drie sterren te gebruiken. 

SKG-waardering van drie sterren maakt inbraak niet onmogelijk 

Houd er rekening mee dat een cilinderslot met een SKG-waardering van drie sterren een inbraak niet volledig zal voorkomen. Bij een dergelijke beoordeling kost het een inbreker gemiddeld zo’n vijf minuten om binnen te komen. Ter vergelijking; bij een cilinderslot met een SKG-waardering van één ster kost dit maximaal twee à drie minuten. Het kan net het verschil maken; mogelijk fietst er iemand voorbij, bij wie het gerommel aan de deur van je woning opvalt. Ook zal je binnen vijf minuten mogelijk zelf in de gaten hebben dat er inbrekers aan de deur staan. 

Combineer cilindersloten met andere vormen van inbraakbeveiliging 

Verbeter je veiligheid in huis door de nieuwe cilindersloten te combineren met andere vormen van inbraakbeveiliging. Je kunt hierbij denken aan de keuze voor een beveiligingscamera. Populair is ook de slimme deurbel, die je de mogelijkheid biedt om op afstand mee te kijken met de situatie thuis. Een camera zal een inbreker afschrikken; deze wil niet gefilmd worden. Naast een camera kan ook een alarminstallatie in huis een optie zijn. Het voordeel van een alarmsysteem is het gegeven dat inbrekers worden afgeschrikt, wanneer het hen lukt het slot te forceren. Het alarmsignaal zal jou als bewoner, maar bijvoorbeeld ook de buren waarschuwen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen