De voordelen van een PVC-vloer 

De voordelen van een PVC-vloer 

Bij het kiezen van een nieuwe vloer moet je rekening houden met heel wat zaken. In welke ruimte komt de vloer te liggen? Komt de vloer op vloerverwarming te liggen? En van welk materiaal moet de vloer gemaakt zijn? Dit artikel gaat in op de PVC-vloer, een momenteel erg populaire keuze.  

Wat is een PVC-vloer? 

PVC-vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride. Een kunststof gemaakt van zout en aardolie. Datzelfde kunststof wordt ook gebruikt voor speelgoed, regenpijpen en servies. Om het materiaal soepel te maken, zijn de vloeren voorzien van biologische weekmakers en zijn ze 100% ftalaatvrij. Deze weekmakers zijn geheel afbreekbaar en onschadelijk voor mens en milieu. De PVC-vloer bestaat uit meerdere lagen, de onderlaag, de tussenlaag en de toplaag. Daaroverheen zit een toplak die de vloer beschermt tegen vuil.  

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer? 

De trendy PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig, zijn waterbestendig en hebben een sterke slijtage laag waardoor ze jarenlang meegaan. Daarnaast zijn ze ook nog eens stil en geluiddempend, ideaal voor bijvoorbeeld appartementen of tussenwoningen. Dit maakt dat het een sterke vloer is die wel tegen een stootje kan.  

  • PVC-vloeren zijn hard en krasbestendig.
  • De vloeren zijn er in veel verschillende kleuren en unieke designs.
  • Keuze uit click pvc of plak pvc.
  • Een PVC-vloer geleidt warmte en is daardoor goed geschikt voor vloerverwarming.
  • De vloer kan goed tegen vocht en is makkelijk in het onderhoud. 

PVC voor ieder interieur 

Een PVC-vloer komt goed tot zijn recht in ieder interieur. Of je nu gaat voor een industriële look of juist een meer klassieke uitstraling, bij https://ambiant.nl/ hebben ze voor ieder wat wil. Ga bijvoorbeeld voor een klassiek en stijlvol visgraatmotief of de Hongaarse punt. Of wat dacht je van een stoere betonlook? Door het grote aanbod is er genoeg keuze.  

Ben je van plan om een PVC-vloer aan te schaffen die ook met een vloerverwarming kan? Dan is het slim om te gaan voor plak pvc, ook wel dryback pvc genoemd. De warmte van de vloerverwarming krijgt door de dunne PVC-vloer nauwelijks weerstand. De PVC stroken worden direct op de dekvloer geplakt wat maakt dat het super strak ligt. Daarbij is het wel belangrijk dat de dekvloer goed geëgaliseerd is. Plinten zijn niet nodig bij plak pvc, aangezien de vloer strak tegen de muur wordt gelegd.  

Click pvc wordt aan elkaar geklemd door middel van een clickverbinding. Deze vloer is dan ook eenvoudig zelf te leggen en lijkt qua legmethode op een laminaatvloer. Bij de click PVC-vloer is een ondervloer niet nodig. De stroken zijn al voorzien van een egaliserende onderlaag. De stroken kun je later ook makkelijk weer uit elkaar halen en meenemen naar het volgende huis of de volgende ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen