10 tips om je huis beter te kunnen verkopen

Op de huidige woningmarkt verkopen de meeste huizen zichzelf wel, maar extra aandacht aan je huis is altijd welkom. In dit artikel geven we je tien tips om je huis beter te kunnen verkopen. 

Naast onderstaande tips is het goed om de verkoopmakelaar onder de aandacht te brengen. Van makelaars in Amsterdam tot aan Den Bosch; zij staan je bij tijdens de verkoop van je woning en nemen een heleboel werk uit handen. 

1. Een likje verf 

Witte muren vergroten de kans op een succesvolle verkoop. Witte muren weerkaatsen het licht, waardoor je huis er ruimtelijker uitziet. 

2. Slim investeren

Het lijkt wellicht logisch om je huis te verkopen met een nieuwe keuken of badkamer, maar dat is niet altijd zo. Dit soort inrichtingen zijn enorm smaakgevoelig. Je kunt dan beter investeren in het dak, het buitenschilderwerk of een cv-ketel.  Je verkoopmakelaar in Amsterdam kan je hierin adviseren. 

3. Licht

Licht verkoopt je huis. Schuif de gordijnen open en haal vensterbanken leeg. Laat foto’s maken van je woning wanneer het zonnig is, zodat het natuurlijke licht je huis binnenkomt. 

4. Wees kritisch op de foto’s

Het klinkt heel logisch om iedere hoek van je woning te laten fotograferen. Echter werkt het beter om je potentiële kopers nieuwsgierig te maken naar je huis en nog niet álles te laten zien. 

5. Laat opbergmogelijkheden zien

Iedereen wil natuurlijk voldoende opbergruimte in huis. Sla je spullen tijdelijk ergens anders op en laat zien hoeveel opbergruimte je huis te beiden heeft. 

6. Zorg voor één lege kast

Een handige tip is om minstens één lege kast te hebben. Wanneer je namelijk een bezichtiging hebt, kun je last minute nog rondslingerende spullen snel opbergen. 

7. Leven in huis

Een opgeruimd huis verkoopt natuurlijk het beste, maar je kunt het ook overdrijven. Soms halen mensen álles leeg, waardoor het een steriele boel wordt. Je mag gerust laten zien dat er geleefd wordt in huis, zolang het maar netjes en schoon is. 

8. Persoonlijkheid

Naast een beetje leven in huis, mag een klein beetje persoonlijkheid ook wel. Hang liever geen persoonlijke foto’s op, maar een vaas met je lievelingsbloemen maakt je huis wel gezelliger. 

9. Vergeet je tuin niet

Bij de verkoop van je huis wordt het groen om je huis vaak vergeten. Haal onkruid weg en veeg losse bladeren op. Ook de voortuin is heel belangrijk, want dit is het eerste dat potentiële kopers zien. 

10. Zet je buren aan het werk 

Mond-op-mondreclame is één van de beste manieren om je huis te verkopen. Door je buren op de hoogte te stellen van je verkoopplannen, kun je hen de kans geven om hun eigen buren te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen