Je hal leuk aankleden: zo pak je dat aan!

Je hal leuk aankleden: zo pak je dat aan!

Het huis decoreren is voor veel mensen een echte hobby. Dat is ook niet gek, want je krijgt er enorm veel gezelligheid en sfeer voor terug. Vaak begin je natuurlijk bij de woonkamer, aangezien je daar de meeste tijd doorbrengt. Ook de slaapkamer en de keuken zijn populaire kamers om aan te kleden. Wat eigenlijk vreemd is, is dat de hal vaak vergeten wordt. En dat terwijl je hier binnenkomt in je huis. De hal zet dus eigenlijk de toon voor de sfeer van je woning. Het leuk aankleden van een hal kan lastig zijn, maar het geeft je huis wel veel meer sfeer. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het decoreren van de hal of de gang in je huis!

De perfecte kapstok

De kapstok is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van een hal. Het is belangrijk voor de gastvrijheid: het is de plek waar bezoek hun jassen kwijt kan. Maar uiteraard ook waar jij en je gezin je jassen en sjaals ophangen. Dit maakt de kapstok een soort display van de samenstelling van het gezin. Een soort eerste indruk van jou en de rest van je gezin. Kies dus ook voor een kapstok die perfect bij jou en je gezin past. Of dat nu een design kapstok is of een traditionele houten kapstok, alles is mogelijk. Vandaag de dag wordt er vaak gekozen voor een hangkapstok in plaats van een staande kapstok, aangezien je hier ruimte mee bespaart. Wil je graag een moderne kapstok, dan kun je bij Colorhanger mooie zwarte kapstokken kopen!

Het kleurenpalet 

Het kleurenpalet dat je kiest voor je hal of gang is ook erg belangrijk voor de uitstraling en sfeer. Een populaire keuze is het ton-sur-ton kleurenpalet. Je kiest één kleur die je vaak terug laat komen, het beste een lichte kleur, aangezien er vaak weinig licht aanwezig is in de hal. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als beige, gebroken wit of pastel kleuren. Als je graag veel rust in je hal wil, dan kun je kiezen voor meubels die dezelfde kleur hebben als de muur. 

De juiste verlichting voor je hal

Sfeervolle verlichting is erg belangrijk voor een hal, aangezien er vaak weinig daglicht binnenkomt. Een functionele plafondlamp of hanglamp is ideaal, omdat het weinig ruimte in beslag neemt. Toch is het ook belangrijk om wat sfeerverlichting toe te voegen aan het geheel. Denk aan een schattige tafellamp of een leuke wandlamp. Zorg dat de kleur van het licht goed past bij de kleuren van de muren. 

Je spullen opbergen

Zorg voor genoeg opbergruimte in de hal, zodat je zoveel mogelijk spullen uit het zicht kunt leggen. Denk bijvoorbeeld aan sjaals en handschoenen, die heb je in de zomer niet nodig. Dan kun je ze mooi ergens opbergen, zodat ze niet in de weg liggen. Ook voor sleutels en post is het handig om een vaste plek te creëren. Sleutels zijn een van de voorwerpen die mensen het meest kwijtraken, dus het helpt om ze op een vaste plek te liggen. De hal is een ideale plek, omdat je ze dan meteen kunt opbergen als je thuiskomt en ze mee kunt nemen als je vertrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen