Redenen waarom je dient te kiezen om meer planten en bloemen in huis te hebben

Redenen waarom je dient te kiezen om meer planten en bloemen in huis te hebben

Het hebben van planten en bloemen in je huis doet meer dan alleen de stijl en schoonheid ervan verbeteren, de wetenschap toont aan dat het dagelijks in de buurt zijn van verse planten en bloemen ook een groot aantal gezondheidsvoordelen heeft. Van het verbeteren van je humeur tot het zuiveren van de lucht, het verminderen van stress, het verhogen van je energie en het verbeteren van je geheugen: de natuur is misschien wel het allerbeste medicijn.

Waarom je planten en bloemen in huis moet hebben

Bloemen maken mensen gelukkig

Is er iemand die niet glimlacht bij het ontvangen van een geschenk met mooie bloemen? Nu weten we dat bloemen het vermogen hebben om die glimlach langer en meer vast te houden. Gedragsonderzoeken uitgevoerd aan de UVA van Amsterdam hebben aangetoond dat bloemen mensen gelukkiger kunnen maken, gevoelens van medeleven bevorderen en de energie verbeteren. Deze studie stelde verder dat brievenbusbloemen ook het vermogen hebben om onmiddellijke gevoelens van geluk en vreugde op te wekken, stemmingsverbetering op lange termijn te bevorderen en gevoelens van depressie, angst en onrust te verminderen. Als u iemand hebt die u vreugde wilt brengen, zijn bloemen duidelijk het perfecte, wetenschappelijk onderbouwde geschenk.

Bloemen verminderen stress

De aanblik van gefeliciteerd bloemen doet ons glimlachen, en de geur van bloemen kan ons ook ontspannen en minder angstig maken. Het inademen van de zoete geur van bloemen werkt ontspannend en stressverlagend, en het is goed onderzocht dat bloemen momenten van rust en kalmte brengen. Bovendien zijn er verschillende onderzoeken die een verband leggen tussen stressvermindering en bloemen, waaronder een onderzoek van een universiteit waaruit bleek dat vrouwen die bloemen ontvingen een statistisch significante vermindering van hun stressniveau hadden.

Planten verbeteren geheugen en concentratie

Studies tonen aan dat het uitvoeren van taken en projecten onder de vredige en ontspannende invloed van de natuur betere resultaten oplevert. Planten op de werkplek of thuis hebben een positief effect op het geheugen en de concentratie. Studies tonen ook aan dat werk dat in een ruimte met fris groen wordt uitgevoerd, waarschijnlijk van hogere kwaliteit en nauwkeuriger is dan werk dat in een omgeving zonder groen wordt uitgevoerd.

Planten en bloemen kunnen het leren van kinderen bevorderen

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die natuurlijke, verse planten en bloemen in hun leeromgeving hebben, beter kunnen leren. De effecten van de natuur helpen hen zich te concentreren, waardoor ze nieuwe informatie gemakkelijker kunnen opnemen en vasthouden. Bovendien hebben kinderen met aandachtstekortstoornissen de neiging zich beter te concentreren en zich meer met hun omgeving bezig te houden wanneer deze gevuld is met levende planten en bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen