4 redenen om voor een kunststof chalet te kiezen

4 redenen om voor een kunststof chalet te kiezen

Als chaletbouwer kom je voor de nodige keuzes te staan. Je moet onder meer kiezen welke materialen je wilt gebruiken. Vroeger werd een chalet grotendeels gebouwd van hout, maar tegenwoordig worden er vaak verschillende materialen gebruikt. Zo wordt de gevel van een chalet vaak bekleed met kunststof. Vraag jij je af of het verstandig is om over te stappen op dit materiaal? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk 4 redenen om voor een kunststof chalet te kiezen op een rijtje.

1. Een chalet bouwen kost je minder geld

Eén van de voornaamste redenen om voor een kunststof chalet te kiezen is omdat je hierdoor flink wat geld kunt besparen. Helaas ziet lang niet iedereen dit in. Dit komt doordat men vaak denkt dat hout goedkoper is dan kunststof. Helaas is dit een misvatting. Kunststof is namelijk een stuk makkelijker te bewerken dan hout. Omdat er behoorlijk wat materiaal nodig is om de gevel van een chalet te bekleden, kun je onderaan de streep aanzienlijk goedkoper uit zijn door voor kunststof te kiezen.

Doordat je de materialen aan je chalet minder snel hoeft te vervangen, ben je op den duur minder geld kwijt. Als je je chalet gaat verhuren, kan je deze dus ook voor een lagere prijs aanbieden. Het kan zomaar zijn dat je goedkoper bent dan concurrenten wanneer je overstapt op kunststof chalets.

2. Niet van hout te onderscheiden

Eén van de eisen die vaak aan chalets wordt gesteld is dat deze vakantiewoning op moet gaan in de omgeving. Omdat een chalet vaak in de natuur staat, is het een logische keuze om hem van hout te maken. Toch zien we steeds meer chalets van kunststof. Doordat er kunststof met houtnerf is, is dit materiaal nauwelijks meer van hout te onderscheiden. Vandaar dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan kunststof gevelbekleding in plaats van hout.

3. Minder tijd kwijt aan onderhoud

Houd jij je ook bezig met het onderhoud aan je chalet? Dan is dit ook een reden om voor kunststof chalets te kiezen. Een chalet van kunststof heeft namelijk minder onderhoud nodig dan een chalet van hout. Dit komt voornamelijk doordat kunststof niet gevoelig is voor het weer. Het materiaal kan geen vocht opnemen en verkleurt niet onder invloed van de zon.

4. Kunststof gevelpanelen zijn makkelijker te bevestigen

Wanneer je de gevel van een chalet bekleedt met hout moet je iedere plank vastzetten. Bij kunststof is dit niet het geval. Althans, niet als je gebruik maakt van kunststof profielen. Je kunt de panelen dan makkelijk en snel met elkaar verbinden. Het grote voordeel hiervan is dat het je minder tijd kost om een chalet in elkaar te zetten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WonenWonen